Rikssida Logga in
Logga in

Strängnäs

Välkommen till Munskänkarna i Strängnäs!

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar, oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

Genom våra provningar, erbjuder vi möjligheten till nya, spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Med ökad kunskap kommer nyfikenheten att lära och förstå mer.

Du hittar mer information om hur du blir medlem, våra provningar och utbildningar i menyn.

Varmt välkommen till vår sektion!

 

En kort rapport från promenadprovningen 6 juni 2017

 Styrelsen vill önska alla medlemmar en fin sommar och ge en kort rapport från senaste provningen.

Vi var 69 deltagare som hade samlats i trädgården på Nabbgatan 4 för avgång för årets höjdpunkt, promenad-provning. Solen lyste och vädret var med oss. Det blev i år åtta lag med varierat antal deltagare. Vi hade fyra stationer under en fin promenad i Strängnäs kulturkvarter. Vi fick prova viner av olika färg, vitt, rött, rosé och mousserande. Vi passade på att prova ett vin från årets vinort Istrien och en champagne med spännande smak. Under promenaden fick lagen också testa sina kunskaper om Strängnäs historia. Efter provningen hade vi en gemensam picknick i trädgården som avslutades med prisutdelning för vinnande laget och applåder för alla deltagare. Med detta vill styrelsen tacka för denna termin och hoppas att vi ses i september då nästa vinprovning äger rum.

 Trevlig sommar !

 

Program för hösten 2017!

Preliminära provningsdatum:

8 september, 20 oktober och 17 november

8 september blir det ost- och vinprovning på Elsas Kantin. Detaljer och uppgift om anmälningsstart kommer inom kort.

 

Planerade utbildningar:

Introduktionskurs för nya (och gamla) medlemmar

Druvkurs: Planerad kursstart i mitten av september, onsdagar varannan vecka. Minst 8 deltagare, max 12. Kursavgift 1100:- Anmälningsstart och lokal meddelas då lokal är klar.

 

Kontaktuppgifter 2017

Ordförande: Karl Åke Borg 070-914 60 53
Vice ordförande: Anna Wallsten 070-190 190 98 48
Sekreterare: Hans Johansson 073-037 86 85
Kassör: Anki Frisk 070-344 04 40

Medlemsansvarig: Annika Cederholm 070-494 46 60

Utbildningsansvarig: Sinikka Söderlund 070-950 09 90

 

 

 

Aktuellt

Kommande vinprovningar

Utbildningar

Mer om oss

 • image

  Introduktionskurs

  Är du nyfiken på vin och vill lära dig lite mer samt ha en bra grund för fortsatta vinupplevelser. Introduktionskursen vänder sig till dig som är nybörjare och även till dig som har provat en del men vill ha mer kunskap.

 • image

  Spännande möten

  Med hela vinvärlden genom att gå på våra variationsrika provningar. Det handlar naturligtvis i första hand om att få smakupplevelser och att lära sig mer om själva drycken. Dessutom får du trevligt umgänge och nya vänner.

 • image

  Vill du veta mer om vin?

  Trött på att alltid fråga andra till råds om vin? Osäker på vilka viner som passar till maten du tänker laga? Eller vad som menas med terroir? Då kanske Munskänkarna kan vara något för dig.

 • image

  Mousserandekursen

  Tar dig på en resa genom världens mousserande viner. Förutom vinkunskap och vinprovning fokuserar kursen på hur olika maträtter passar till vinerna. För dig som vill lära dig mer om champagne och andra mousserande viner.