Till minne: Richard Hallén

Så har ännu en gammal munskänk gått bort: Richard Hallén.

Richard blev medlem i Munskänkarna redan 1961 och han kom snart att delta i styrelsearbetet i olika befattningar. Och när dåvarande Vin och Spritcentralen 1966 öppnade upp för Munskänkarna att komma ut till Årsta och prova nya viner i som stod i tur att lanseras i Systembolagets butiker, var Richard ofta med i panelen. Genom åren arrangerade han också flera vinresor för föreningens medlemmar och som den frankofil han var, gick resorna till Frankrike.

Till professionen var Richard marknadschef i Sverige för franska bildäcksfabrikanten Michelin. Därmed ankom det på honom att varje år presentera den nya Le Guide Rouge, den franska restaurangbibeln, som han gärna använde vid sina resor. Mat och vin i kombination låg honom varmt om hjärtat och när man reste med Richard i de franska vinområdena stod det varje dag ett stjärnkrogsbesök på programmet. För de mer sportiga hade han också en variant som kombinerade golf och vin, golf på förmiddagen och vinbesök efter lunch.

Richard svarade även tre gånger för Munskänkarnas arrangemang kring Årets vinort: Tain Tournon 1998, Chinon 2000 och Châteauneuf-du-Pape 2010. Richard blev 88 år.

Ulf Jansson