Medlemmarnas val 2023

Nominera ditt favoritvin på 100 procent chardonnay senast 15 april!

I år finns två tävlingskategorier: viner under 200 kr och viner över 200 kronor. Omröstningen är, som vanligt, indelad i en första nomineringsperiod och därefter en omröstningsperiod. Just nu är tävlingen öppen för nomineringar. 

Nominera chardonnay under 200 kr här

Nominera chardonnay över 200 kr här

Du kan nominera i bara en eller i båda kategorier och vinerna kan komma från Systembolagets fasta sortiment eller från sortimentet med ordervaror via Systembolaget

För att nominera följer du länkarna nedan och fyller i uppgifterna i formuläret. Observera att vi även behöver Systembolagets artikelnummer. När du är klar klickar du på ”skicka”.  

Sista dag för att skicka in din nominering är den 15 april 2023.

När vi fått in alla nomineringarna sammanställer vi resultatet. De viner som fått flest nomineringar blir de sex finalisterna i respektive kategori. Skulle två viner få samma antal nomineringar väljer vi ett av dem i samråd med föreningens provningsgrupper.

Den 15 maj presenteras årets finalister

Sedan har du hela sommaren på dig att prova, diskutera och rösta på ditt favoritvin fram till 15 oktober.
Under tidigare år har många sektioner ordnat uppskattade provningar av dessa viner. Boka gärna in provningstillfälle under under försommaren eller i början av hösten! 

Tillgången på viner är dessvärre inte möjlig för oss att påverka. Det kan därför hända att något vin tar slut under omröstningsperioden.