Rösta i Årets bästa vin 2022

Skrivet av: Munskänkarna

Här hittar du spanjorerna som har chansen att kamma hem titeln Årets bästa vin 2022! Omröstningen pågår till den 15 oktober, så sätt igång och planera för provning.

Välkomna till Munskänkarnas omröstning Årets bästa vin som under 2022 har temat Spanien med anledning av att Jerez är Årets vinort. Under våren har Munskänkarnas medlemmar fått nominera sina favoriter i tre kategorier: röda spanska viner, vita spanska viner och sherry. 

Under hösten har vi fått information om att något av finalvinerna håller på att ta slut i vissa butiker och att Systembolaget har slutat med servicen att skicka viner mellan sina olika butiker. Givetvis är detta mycket beklagligt, men det är inte mycket att göra åt.

Rösta i kategorin röda spanska viner

Rösta i kategorin vita spanska viner

Rösta i kategorin sherry

Fram till den 15 oktober har du möjlighet att rösta fram vinnarna. I många sektioner kommer det att anordnas provningar av de totalt 18 nominerade vinerna, men självklart kan du prova dem hemma. 

Finalisterna

 

Rösta på din röda spanska favorit

 

Rösta på din vita spanska favorit

 

Rösta på din favoritsherry

 

Provningsmaterial

Självklart finns presentationer och underlägg att använda vid provningar av Årets bästa vin i din sektion. 

Du hittar materialet här

Har du en känsla för vinnande viner? Gissa och vinn!

Hur tror du utfallet blir? Just nu pågår Munskänkarnas medlemsomröstning och provningar för att utse Årets bästa spanska viner 2022. Det provas i sektionerna runt om i landet, på nätet och på egna tillställningar. Blir de slutliga vinnarvinerna samma som dina egna favoriter månne? Gissa vilka tre viner som blir medlemmarnas favorit i respektive kategori vitt, rött och mousserande vin. Bland de tips-experter som prickat in alla tre förstaplaceringar vinner tre personer fina priser med vinanknytning.

Lycka till!

Formuläret hittar du här