Logga in
Logga in

Månadens druva

Garganega

Vi avslutar vårens italienska druvresa med Garganega, en druvsort som de flesta förknippar med vinet det torra vinet Soave och det söta vinet Recioto di Soave från Venetien.

En Soave innehåller mellan 70 och 100 procent Garganega.

Förutom i Venetien finns det en del planteringar i Umbrien, Friuli och på Sicilien där den är känd under namnet Grecanico Dorato.

Direkt ett vin på Garganega har hällts upp i glaset är doften neutral med toner av gråpäron men efter en liten stund brukar de öppna upp sig och härliga toner av söt melon, färsk aprikos och honung stiger ur glaset. Vinerna känns ofta lite feta i munnen.

Bjud hem vännerna på en spännande försommarprovning med lite skaldjur till de två torra och en pannacotta till det söta.  

Fasoli Gino Soave Borgoletto 2014 (varunr 12502, pris 59,- halvflaska)

Monte Carbonare Soave Classico 2015 (varunr 79720, pris 203,-)  

Acinatium Recioto di Soave 2012 (varunr 2395, pris 149,-)

/Erik Grödahl

En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Cookies används till att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål, val och intressen. Enligt den nya lagen om elektronisk kommunikation behöver vi informera om att vår webbplats använder cookies. Genom att gå vidare på hemsidan godkänner du att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till.

Din webbläsare ger en möjlighet att stänga av lagringen av cookies på din dator. Det finns då en risk för att vissa av tjänsterna på webbplatsen slutar att fungera.

OK