Årets vinort 2016

Do Montsant & DOQ Priorat

Munskänkarnas vinort 2016

Varje år utser Munskänkarna  Årets Vinort och nu är det dags att fokusera på Montsant och Priorat. Dessa två angränsande vinområden producerar  röda och vita viner i världsklass. Mycket kommer att hända kring temat Montsant/Priorat under året och vi börjar med att introducera dessa vinområden i korta ordalag. För er som inte är bekanta med vinerna från Montsant/Priorat men söker efter spännande viner med stor smakkomplexitet, då är dessa områden inget mindre än en skattkista. Många producenter i de två appelationerna håller fast vid sina unika druvor men satsar på moderna viner som samtidigt behåller en fot i traditionen. Här hittar vi en veritabel skattgömma med några av världens mest komplexa druvor. Den officiella invigningen tog plats i Falset (huvudorten i Comarca Priorat) den 19 mars 2016.
Information, specialerbjudanden (med rabatter) för Munskänkar och länkar till ytterligare läsning, finns via denna länk http://www.prioratenoturisme.com/en/munskankarna-priorat-montsant

Siten Munskänkarnas vinort som du befinner dig på nu hoppas vi att du skall hitta intressant material och värdefull information. Siten innehåller artiklar, fotografier, information om gruppresor och tips för dig som reser på egen hand, hotell, restauranger och mycket annat. Noteringar från provningar av de viner som är tillgängliga på svenska marknaden hjälper dig att finna spännande viner att prova på egen hand.

Du som vinintresserad medlem i Munskänkarna kommer att bli väl omhändertagen om du gör besök i området, vinodlarna är spända och förväntansfulla inför utmärkelsen Munskänkarnas vinort 2016. Med förhoppning att du får ett spännande vinår.