Kommande vinprovningar

Nya Zeeland - provning kl.19.00

Sektion Skövde
Typ Temaprovning
Plats GSP, Kanikegränd 3B  
Datum/tid 2020-10-31 kl 19:00 - 21:00  
Provningsledare  
Medlemspris 475 SEK  
Gästpris 525 SEK  
Matpris -  
Lediga platser 17 st  

Datum då bokning öppnas för…

Sektionsmedlemmar 2019-10-06 01:00  
Alla medlemmar 2020-10-06 01:00  
Gäster till medlem 2020-10-21 01:00  
Sista anmälningsdag 2020-10-27  

Det var länge sen…

vi träffades på en intressant provning med spännande viner och trevliga kamrater. Vi har saknat oss. Nu hoppas vi att vi vågar oss på att ses igen dock i liten skala.

Styrelsen och provningskommittén har planerat två aktiviteter under sena hösten. Denna gång på lördagar och i mindre format. Eftersom vi väljer att inte samla mer än 50 personer kommer vi att genomföra samma provning två gånger under samma dag. Dels på eftermiddagen med enkel förtäring typ en tallrik med kallskuret, dels en kvällsaktivitet med obligatorisk supé. Det innebär att det inte finns alternativet med bara vinprovning denna gång. Vi hoppas naturligtvis att kunna återgå till detta men väljer detta alternativ för att kunna gynna ett fortsatt samarbete med Orangeriet.

Det förändrade arbetssättet innebär också att medlemmar har företräde till provningarna och att om ni vill sitta tillsammans med någon annan medlem skall detta anges i anmälan, liksom ev. matallergier, då vi kommer att tillämpa bordsplacering vid provningen.

Vi inbjuder dig till: Nya Zeeland - inte bara Sauvignon Blanc!

Nya Zeeland ligger väldigt lång bort och väldigt isolerat, därför hör landet till de senast befolkade områdena på jorden. Vinodling kom också igång ganska sent men nu har man fått upp farten! Landet har utmärkta förutsättningar för vinodling och en fantastisk utveckling har skett sedan det stora genombrottet på 1970-talet.

Lördag 31:a oktober provar vi (glest sittande) ett urval av vita och röda viner, bland annat från varma Hawkes Bay och från världens sydligaste vinodlingsområde; spännande Central Otago.

Det finns endast en Sauvignon Blanc i provningen och det är inte den välbekanta från Stoneleigh i Marlborough. Till maten dricker vi en 92-poängare (Decanters bedömning).

Provningsledare är Lars Fallander som, i sällskap med andra Munskänkar, under fyra veckor i november 2018 utforskade det unga, spännande vinlandet. 


Du är välkommen att anmäla dig till provningen:

Kl. 15:00 Provning inkl. lätt förtäring och ett glas vin till detta.

Pris per person 395:-

Gäster betalar 50:- extra i mån av plats


Kl. 19:00 Provning

Efter provningen bjuder Orangeriet in till smakrik måltid med en touch of New Zealand och ett glas vin till maten. Orangeriet dukar upp med lammfärsbiff toppad med picklad pumpa och färska örter. Rostade betor, morot och potatis samt timjangräddsås. Allt till priset av 475 kr.

Gäster betalar 50:- extra i mån av plats.


Anmäler dig gör du senast tisdag den 20 oktober. Därefter är ev. gäster välkomna att anmäla sig.


Närmare provningen kommer vi att skicka ut förhållningsanvisningar till de som anmält sig. Vi ser alla fram emot att kunna komma igång med provningar men så klart måste vi alla hjälpas åt att genomföra dessa på bästa och säkraste sätt under dessa rådande omständigheter.


Välkommen,
Styrelsen

Ge bort/bli medlem i Munskänkarna

Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!

Förmåner

  • Tidningen In Vino – 6 nr per år
  • Löpande utskick av vinrecensioner
  • Vinprovningar
  • Kursverksamhet

Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)

Ge bort ett medlemskap!

För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.


Bli medlem nu!
23b8bdb9-30c5-4448-9b2a-ac4c0007ae3f
17
475
525
-