Kommande vinprovningar

Temaprovning: Portviner

Sektion Sundsvall
Typ Exklusiv provning
Plats Östra Långgatan 7c - Föreningslokalen, Östra Långgatan 7c  
Datum/tid 2018-12-15 kl 13:00 - 15:30  
Provningsledare Lars Erik Palmgren  
Medlemspris 450 SEK  
Gästpris 500 SEK  
Matpris -  
Lediga platser 0 st  

Datum då bokning öppnas för…

Sektionsmedlemmar 2018-11-24 01:00  
Alla medlemmar 2018-12-01 01:00  
Gäster till medlem 2018-12-01 01:00  
Sista anmälningsdag 2018-12-07  

Viner och måltid

Tema: Portviner från - Portucastas/Wines & co - Mattias Strömquist


Provningsviner:

Quinta da prelada rose port, 199:-

Quinta da prelada white port, 199:-

Quinta da prelada Ruby Reserva, 199:-

Quinta da prelada LBV, 285:-

Quinta da prelada 10y tawny, 350:-

Quinta da prelada 20y tawny, 720:-

Quinta da prelada 40+y (60 år), 3450:-

Quinta da prelada Vintage 2008, 720:-

------------

Ostar:

Mont Leon: Osten kommer från en gård som ligger precis där Leon´s slättland övergår till berg mot Asturien och Baskien.

 

Abondane de Savoie:  Abondance är en fransk ost gjord på opastöriserad komjölk från regionen Savoie. Mjölk från abondance-kor

 

Saint Augur Frankrike: Blåmögelosten Saint Agur är en av de populäraste blåmögelostarna hos gemene man och anledningarna är många. Den görs på komjölk och är berikad med grädde. Detta gör att den är väldigt krämig i konsistensen och mild i smaken, och har inte samma sälta som mer traditionella blåmögelostar. Faktum är att detta är en ganska ung ost som utvecklades 1988 och den tillverkas industriellt i Frankrike.

 

Brie de Meaux Frankrike:  En vitmögelost gjord på opastöriserad komjölk. Osten mognar utifrån och in. Brie de Meaux är en av de mest kopierade av alla ostar. De flesta brieostar görs idag av pastöriserad mjölk, och är därför mindre smakrika. Brie de Meaux är skyddad av franska ursprungsmärkningen AOC

------------


En stege från ruby till riktigt gammal (och dyr) Port...

Vi provar 8 olika portviner från relativt enkel ruby till >60 år gammal, exklusiv årgångsport. Provningen kommer genomföras i två "flighter", dvs två "omgångar".

Till detta provar vi några olika ostar.

Det blir ca 3cl/glas av de söta läckerheterna, 2 cl/glas i två fall. Vi avslutar med:
http://www.winesandco.se/index.php?id_product=313&id_product_attribute=0&rewrite=quinta-da-prelada-porto-tawny-40-anos&controller=product

Medtag 4 glas, helst lämpliga portvinsglas. Har ni inte portvinsglas, ta små vitvinsglas, ISO-glas eller heller konjakskupor före rödvinsglas.

Gunnar Ljunglöf kommer att leda oss genom portvinerna och portvinernas värld.

Blir intresset så stort att provningen blir mer än full kommer vi genomföra ytterligare en provning. Provning nummer två, kommer att genomföras under början av 2019. Det kommer endast genomföras 1 provning vid detta tillfälle.

Betala inte förrän du/ni fått bekräftelse på anmälan. Vid återbud mindre än 72 timmar före provningen, gäller full betalning.

Ge bort/bli medlem i Munskänkarna

Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!

Förmåner

  • Tidningen In Vino – 6 nr per år
  • Löpande utskick av vinrecensioner
  • Vinprovningar
  • Kursverksamhet

Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)

Ge bort ett medlemskap!

För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.


Bli medlem nu!
4ac173e6-fad5-4c06-9fa8-a96300f7823e
0
450
500
-