Kommande vinprovningar

Vinlandet Kroatien med Vincompagni1

Sektion Västerås
Typ Temaprovning
Plats Restaurang Glada Gåsen, Mälardalens Högskola  
Datum/tid 2017-09-14 kl 18:30 - 21:00  
Provningsledare Lennart Sjölund  
Medlemspris 270 SEK  
Gästpris 370 SEK  
Matpris -  
Lediga platser 54 st  

Datum då bokning öppnas för…

Sektionsmedlemmar 2017-08-30 00:00  
Alla medlemmar 2017-08-30 00:00  
Gäster till medlem 2017-08-30 00:00  
Sista anmälningsdag 2017-09-12  

Som en uppföljning på vårens vinortsprovning så kör vi en provning av vin från 2 producenter från Kroatien men utanför Istrien. Provningen genomförs av Importören Vincompagni1 från Västerås.


I Kroatien ses vinet som något av en helig dryck – en passion och samtidigt en nödvändighet. I grekiska mytologin finns berättelser om hur grekiska sjöfarare i Kroatiska övärlden fann vinet. Traditionen av vinproduktion i Kroatien, framför allt i nordvästra området Istrien, går alltså långt tillbaka. I Istrien finns en bukt som kallas Kalavojna, namnet härstammar från grekiskan och betyder just gott vin.


Vincompagni1 består av tre killar, som alla var och en har haft en gemensam dröm att driva ett företag för vinimport. Med ett brinnande intresse och väl tränade smaklökar garanterar vi unika kvalitetsviner från små vinodlare i hela Europa.

 

Vi bestämde oss att starta med Kroatien som är ett fantastiskt vinland, men för oss svenskar en ganska outforskad mark. Kroatien har ett mycket stort utbud på olika druvsorter då landet har så många olika klimatzoner.

”Brödet är för kroppen och vinet för själen” är ett gammalt kroatiskt talesätt.




Vår första vinodlare att presentera är HERCEG i lilla staden i Ilok, som ligger belägen i den östraste delen av Kroatien. www.hercegvina.com

 

Som andra vinodlare kan vi nu presentera Jako Vino, från ön Brac, med hans fantastiska Stina-viner. www.stina-vino.hr

 

Ge bort/bli medlem i Munskänkarna

Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!

Förmåner

  • Tidningen In Vino – 6 nr per år
  • Löpande utskick av vinrecensioner
  • Vinprovningar
  • Kursverksamhet

Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)

Ge bort ett medlemskap!

För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.


Bli medlem nu!
4fcfcd6a-de26-4cc1-b400-a6da0101a7c3
54
270
370
-