Kommande vinprovningar

The Penfolds Collection

Sektion Åkersberga
Typ Producentprovning
Plats Bergasalen, Folkets hus i Åkersberga, Stationsgränd 10  
Datum/tid 2021-09-24 kl 19:00 - 22:00  
Provningsledare Annika Pohl  
Medlemspris 450 SEK  
Gästpris 550 SEK  
Matpris -  
Lediga platser 0 st  

Datum då bokning öppnas för…

Sektionsmedlemmar 2021-08-30 09:00  
Alla medlemmar Anmälan ej tillgänglig  
Gäster till medlem 2021-09-22 09:00  
Sista anmälningsdag 2021-09-17  

Penfolds har länge spelat en viktig roll i att sätta Australien på kartan i den internationella vinvärlden. 

Den årliga lanseringen av ’The Penfolds Collection’ är ett av världens mest eftertraktade vinsläpp från den Australiensiska vinproducenten Penfolds. 

Årets lansering har blivit hyllad världen över. För många vinentusiaster är lanseringen av The Penfolds Collection en höjdpunkt att se fram emot. De flesta av vinerna säljer slut på ett par dagar, ja en del till och med inom bara några timmar.
 
Grundaren Dr Christoffer Rawson Penfolds planterade de första vinstockarna år 1844 intill sin läkarmottagning på Magill Estate, i Adelaide som ligger i södra Australien. I över 175 år har vinhuset skapat viner med stor generositet och lagringspotential.
 
Penfolds flaggskeppsvin Grange som lanserats årligen sedan 1951 är ett ledande exempel på den magi som vinmakarna på Penfolds skapar och är dessutom Australiens mest ikoniska vin. Sedan 2002 är Peter Gago chefsvinmakare på Penfolds.
                                            
Under denna unika provning får vi prova 6 av dessa ikon-viner under ledning av Annika Pohl, sommelier och senior business manager på Treasury Wine Estates. 

Treasury Wine Estates producerar, förutom Penfolds viner, internationellt storsäljande vinvarumärken som Beringer, Lindemans, Wolf Blass, Beaulieu Vineyards, Wynns Coonawarrra Estate och Castello di Gabbiano.

För att till fullo uppskatta den här provningen bör du ha gått druvkursen eller ett betygskursen och vara van att prova viner som ska lagras och som kanske ännu inte är drickfärdiga.

Ge bort/bli medlem i Munskänkarna

Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!

Förmåner

  • Tidningen In Vino – 6 nr per år
  • Löpande utskick av vinrecensioner
  • Vinprovningar
  • Kursverksamhet

Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)

Ge bort ett medlemskap!

För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.


Bli medlem nu!
9fd37f61-e81c-4df5-a1a4-ad93011d8097
0
450
550
-