Magnus Hoffstein
Hur länge har du ingått i provningsgruppen?
– Jag är gruppens nykomling med första bedömingen i februari 2019, plus sex månaders inskolning och kalibrering innan dess.
Vad är det som lockar med uppdraget?
– Nyfikenheten på vad som finns där ute och hur det förändras över tid.
Går det att vara objektiv när man bedömer vin?
– Helt objektiv? Nej. Man försöker så gott man kan, men det är klart att det finns en anledning varför man ser att importörsprovningar ofta är på en trevlig restaurang och inte i en dragig lagerlokal i frihamnen.
Hur förbereder man sig bäst för att prova ett hundratal viner?
– Genom att planera och dela upp vinerna på flera sittningar.
Vilka viner är det som får de riktigt höga betygen?
– Jag skulle säga komplexa viner med fin balans och bra längd.
Vilken typ av viner uppskattar du själv mest?
– Rent generellt är jag svag för viner som fått ligga till sig några år. Utvecklade viner har bjudit på mina bästa vinminnen.
Favoritvinland/favoritvinregion/favoritvinstil?
– Det får bli Bourgogne, utan för mycket fat eller power som döljer terroir och druva.
Vilken kombination av vin och mat vill du rekommendera?
– En vårig rätt jag gärna gör är getostrisotto där jag strimlar ner ramslök precis innan servering och dricker ung, frisk cabernet franc från Loire till.