Kommande vinutbildningar

Anmälan till teoretiskt 3-betygsprov

Sektion Göteborg
Typ 3-betyg
Plats Medborgarskolan, Haga Östergata 12, 413 01 Göteborg  
Datum/tid 2020-11-14 kl 10:15 - 13:00  
Provningsledare Magnus Holke  
Medlemspris -  
Gästpris -  
Matpris -  
Lediga platser 21 st  

Datum då bokning öppnas för…

Sektionsmedlemmar 2020-10-07 19:00  
Alla medlemmar Anmälan ej tillgänglig  
Gäster till medlem Anmälan ej tillgänglig  
Sista anmälningsdag 2020-10-20  

Covid-19 uppdatering:

Pga rådande omständigheter, ökad smittspridning i Västra Götaland, nya råd från FHM och smittskyddsläkaren i VGR där vi rekommenderas att avstå från bl.a. möten, så pausas alla aktiviteter i Göteborgssektionen till åtminstone 19 november, med risk för förlängning.  Vi återkommer med när och hur denna aktivitet kommer planeras in i framtiden.


Prov för trebetyg i vinkunskap består av tre delar: Teoretiskt prov, enskilt arbete och praktiskt prov. För att få göra nästa steg måste man ha klarat av föregående steg. Denna inbjudan gäller provets första del - teoretiskt trebetygsprov. Alla som avlagt tvåbetyg i vinkunskap har rätt att delta i det teoretiska provet och får denna inbjudan. 

Den som deltar i tvåbetygsprovet den 17 oktober i de delar som saknas för komplett godkänt tvåbetygsprov, får delta även på årets trebetygsprov. Tvåbetygsprovet kommer inte ha hunnits rättats innan trebetygsprovet genomförs, så vi gör detta undantag i år.

Det teoretiska trebetygsprovet för år 2020 kommer i sin uppbyggnad att bli snarlikt föregående prov. Vi planerar utefter ett prov med 45 kryssfrågor och ett avsnitt som består av 20-25 traditionella frågor där egna svar ska ges. Såväl del 1 som del 2 kan ge maximalt 45 poäng vardera. Logga in på hemsidan och gå till Mina Sidor och Ladda ner så hittar du senaste provet under Utbildningsdokumentation. 

Svårighetsgraden för trebetyg i vinkunskap är väsentligt högre än för tvåbetyg och kräver mycket breda och djupa kunskaper om vinets värld! 

Provet anordnas sektionsvis och din Utbildningsansvarige eller sektionsordförande kommer meddela dig om vilken lokal som kommer användas för provet. 

Anmäl deltagande till din sektion senast tisdag 20 oktober. Uppge samtidigt medlemsnummer och vilket år du blev godkänd i tvåbetyg. De uppgifterna hittar du på hemsidan under Mina sidor. 

Del 2 - eget arbete görs innan del 3 - praktiskt prov. Det praktiska provet anordnas i november 2021. Detta prov anordnas centralt i Stockholm. Rätt att delta i det praktiska provet har alla som klarat det teoretiska trebetygsprovet (årets prov eller tidigare prov) samt gjort ett eget arbete. Särskild inbjudan kommer att sändas ut till det praktiska provet.

Ge bort/bli medlem i Munskänkarna

Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!

Förmåner

  • Tidningen In Vino – 6 nr per år
  • Löpande utskick av vinrecensioner
  • Vinprovningar
  • Kursverksamhet

Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)

Ge bort ett medlemskap!

För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.


Bli medlem nu!
4b268424-bd15-43c5-929b-ac4d00d85c4e
21
-
-
-