Kommande vinutbildningar

Vin och Matkurs

Sektion Ystad
Typ Vin & mat
Plats Ystad, -  
Datum/tid 2020-01-15 kl 19:00 - 21:30  
Provningsledare Utbildningsansvarig  
Medlemspris 900 SEK  
Gästpris -  
Matpris -  
Lediga platser 1 st  

Datum då bokning öppnas för…

Sektionsmedlemmar 2019-11-02 01:00  
Alla medlemmar Anmälan ej tillgänglig  
Gäster till medlem Anmälan ej tillgänglig  
Sista anmälningsdag 2019-12-08  

Vin och Matkurs vintern 2020

Kursen genomförs enligt Munskänkarnas officiella kursplan med fyra avsnitt samt kan valfritt kompletteras med ett lokalt helt nyproducerat femte avsnitt med "Att välja dessertvin", som omfattar söta/förstärkta viner, där 11 olika vintyper avsmakas tillsammans med olika desserter. Detta avsnitt kommer att genomföras som en Tema-provning med separat anmälan och betalning.

 

Sista anmälningsdag söndagen den 8 december för "Vin och Matkursen" och den 26 januari för "Att välja dessertvin".

 

Syfte

Att ge ökad kunskap om hur smaksinnet fungerar, vilka smaker som finns och var de finns, hur smaker i råvaror och maträtter påverkar och förändrar vinets upplevda smak, hur tillagningsmetod och tillbehör påverkar kombinationen samt hur man med denna kunskap ska kunna förutse hur mötet mellan en maträtt och ett givet vin skall te sig är – och därigenom beredas maximal njutning av såväl vinet, maten, som de båda tillsammans.


Kursplan

Datum

Avsnitt

Plats

Lärare

Vecka 3

On 15 jan

1900-2130

1. En introduktion i smaker, hur vi i kursen bedömer ett vins smak och struktur samt exempel på hur några utvalda råvaror påverkar vinerna.

xxx

B Williams och

R Jostrup

Vecka 4

Ti 21 jan

1900-2130

2. Hur smakerna syra, sötma och sälta påverkar vinupplevelsen.

xxx

B Williams och

R Jostrup

Vecka 6

Må 3 feb

1900-2130

3. Hur smakerna beska, umami, kryddighet påverkar vinupplevelsen samt hur vi kan hantera effekten av dessa.

xxx

B Williams och   

R Jostrup

Vecka 6**

Sö 9 feb

1600-1900

**5. Att välja dessertvin Dessertviner och desserter

Lancasterskolan sal 2

(nedre salen)

B Williams och

R Jostrup

Vecka 7

Sö 16 feb

1600-1900

4.a Hur man kan designa en maträtt efter vinets egenskaper.

Lancasterskolan sal 2

(nedre salen)

B Williams och

R Jostrup

Vecka 8*

Sö 23 feb

1600-1900

* 4.b Hur man kan designa en maträtt efter vinets egenskaper.

Lancasterskolan sal 2

(nedre salen)

B Williams och

R Jostrup

    *   Endast om det blir ”tvåflask-grupp”!

** Som Tema-provning med särskild anmälan och betalning.

Kostnad: 900 kr för grundkursen Vin och Mat och 400 kr för Att välja dessertvin.

Antal platser: 10 för enflaskgrupp eller min 16, max 20 för tvåflaskgrupp.

Plats och utrustning: Ej angivna platser och utrustning meddelas cirka en vecka efter anmälningstidens utgång i kursinformation till respektive deltagare.                                 

Välkomna!


Ge bort/bli medlem i Munskänkarna

Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!

Förmåner

  • Tidningen In Vino – 6 nr per år
  • Löpande utskick av vinrecensioner
  • Vinprovningar
  • Kursverksamhet

Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)

Ge bort ett medlemskap!

För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.


Bli medlem nu!
69f02782-2be0-49c3-b42f-aaf7008f04a7
1
900
-
-