Regiontävlingen avgjord

Regiontävlingen avgjord

Hela sex lag går vidare till final i Munskänkarnas tävling i blindprovning – och i år finns ovanligt många kvinnor bland finalisterna.

Bäst i år var två lag från Piteå, varav ett fanns med bland finalisterna förra året. Båda lagen har tidigare vunnit riksfinalen. Dessa följs av regerande mästare från Göteborg, tätt följda av ett annat lag från Västkusten som varit i riksfinal flera gånger. Därefter har Solstaden ett lag som även det var med i förra årets riksfinal. Slutligen har vi två nykomlingar från Göteborg respektive Stockholm.

Finalister

       

Jerker Delsing, Richard Granberg

Norrbotten

Piteå

22 p

 

Erik Grödahl, Sofia Grödahl

Norrbotten

Piteå

22 p

 

Christian Häller, Jonas Börlin

Stor-Göteborg

Göteborg

21 p

VM-klara

Ulf Karlsson, Eva Karlsson

Västkusten

Uddevalla

20,5p

 

Anders Magnusson, Tomas Narving

Värmland

Solstaden

20 p

 

Josefin Lindell, Kristina Pederson

Stor-Göteborg

Göteborg

19 p

 

Andreas Andersson, Niklas Carlsson

Stockholm

Stockholm

19 p

 

Normalt tävlar fem lag om att representera Sverige i VM, men i år delar två lag femteplatsen, vilket alltså gör totalt sex lag. Göteborgslaget som redan kvalificerat sedan tidigare tävlar inte om en plats i VM, däremot om att bli Sveriges bästa munskänkar i blindprovning 2022.

Glädjande är även att vi i år har hela fyra kvinnor som kvalificerat sig för finalen. Vi kan också se att det krävs allt högre poängresultat för att gå till final. I år krävdes 19 poäng och förra året 19,5 poäng. Tidigare år har det räckt med omkring 17 poäng. Slutsatsen är att tävlingsdeltagarna blir allt skickligare och det är förstås vår utbildning som lägger grunden för denna kunskap. Betygskurserna är viktiga inspirationskällor och kunskapsbyggare. Kurserna görs möjliga genom alla våra funktionärer. Ett stort och varmt tack till dem! 

Mats Burnert
Tävlingsgeneral
Utbildningsgruppen HET