Om oss

Det här är Munskänkarna

Föreningen Munskänkarna är en ideell förening som bildades 1958 och är en landsomfattande vinprovarorganisation med omkring 30 000 medlemmar.

Föreningen Munskänkarnas syfte är huvudsakligen att öka kännedom och kunskap om vin samt verka för goda och måttfulla dryckesseder.

För att nå dessa mål anordnar Munskänkarna vinprovningar och vinkurser samt utger medlemstidningen In Vino med sex nummer per år.

Utbildningsprogrammet omfattar ett stort antal kurser, allt från introduktionskurs där man lär sig hur man provar vin, till vår mycket avancerade trebetygsutbildning. Kurserna genomförs utan krav på att delta i slutproven.

Munskänkarnas ambition är att skapa förståelse för värdet i att konsumera alkohol på ett sådant sätt att varken den egna kroppen eller någon annan drabbas.
Av den anledningen samarbetar vi med Wine in Moderation.

Läs mera om vårt samarbete här

Föreningen utser också varje år Årets Vinort, Årets bästa vin, samt Årets Vinkrogar.

Den huvudsakliga verksamheten bedrivs i de lokala sektionerna i Sverige och även i andra länder. Det är i dessa du som medlem har möjlighet att delta i provningar, kurser och annat som arrangeras. Via din sektion har du också möjligheten att påverka föreningen i stort genom föreningens årsmöte. Som medlem i Munskänkarna får du också exklusiv information om nya viner, bra köp, rapporter från vinvärlden och mycket annat genom medlemstidningen, föreningens hemsida och nyhetsbrev. Vi finns också på Facebook och Instagram. Medlemsavgiften är 425 kr per kalenderår. Munskänkarna följer GDPR, ta del av vår Personuppgiftspolicy

Munskänkarna finns idag på cirka 180 orter i Sverige och utomlands.

I Finland finns det ett antal sektioner runt om i landet både svensktalande och finsktalande. Läs mer på: Finska Munskänkarna (Soumen Munskänkarna) och Svenska Munskänkarna i Finland (SMiF).

Följ oss på Facebook och Instagram