Logga in
Logga in

Vinutbildning

Utmana vårt utbildningsprogram

Det är ditt intresse som styr - vi ger dig verktygen du behöver för att nå dina mål.

Vidga dina vyer hos oss

Du kanske bara vill lära dig att identifiera ditt favoritvin eller att lära dig mer om vinproduktionen i Kalifornien. Vilka behov du än har kan Munskänkarnas utbildningar hjälpa dig att förverkliga dina drömmar.

 

Varför Munskänkarna?

 • 1-betyg

  Kurs för framförallt nya medlemmar. Lär ut grundläggande vinprovningsteknik. Vinets historia, vinodling och vinproduktion lärs ut på en övergripande nivå och beskriver de europeiska ländernas särdrag. Målet är att kunna skilja mellan olika viners kvalitet.

 • Druvbetyg

  Är ett bra mellansteg mellan 1-betyg och 2-betyg, mestadels praktisk vinprovning, målet är att deltagaren efter avslutad kurs ska kunna skilja mellan viner gjorda av de vanligaste druvsorterna.

 • 2-betyg

  För den som klarat 1-betygsnivån. Fördjupade teoretiska studier i vinets historia, druvsorter, vinodlingsområden- och tekniker. Mängden självstudier är väsentligt större. Målet är, förutom att ge en gedigen vinkunskap, att deltagaren efter avslutad kurs ska kunna analysera ett vin och bestämma dess ursprung, ålder och ingående druvsorter. Kursen omfattar normalt ca 12 vardagskvällar

 • 3-betyg

  Vänder sig till den riktigt erfarne vinprovaren, som klarat 2-betygsnivån. Består av teori, praktik samt eget arbete i form av en uppsats i eget valt ämne

Våra kurser

 • image

  Vin och matkurs

  Olika viner har olika smakkomponenter och olika smaker påverkar varandra. Här lär du dig smakernas samverkan hur kombinationen dryck och mat kan optimeras och bli mer harmonisk.

 • image

  Världens roligaste skolbänk

  Det bästa sättet att lära sig mer om vin är förstås på plats i vingårdar och källare. I sällskap med andra vinvänner möter du engagerade vinproducenter, hör dem berätta om sitt arbete och smakar på deras viner.

 • image

  Mousserandekursen

  Tar dig på en resa genom världens mousserande viner. Förutom vinkunskap och vinprovning fokuserar kursen på hur olika maträtter passar till vinerna. För dig som vill lära dig mer om champagne och andra mousserande viner.

 • image

  Introduktionskurs

  Är du nyfiken på vin och vill lära dig lite mer samt ha en bra grund för fortsatta vinupplevelser. Introduktionskursen vänder sig till dig som är nybörjare och även till dig som har provat en del men vill ha mer kunskap.