Utmana vårt utbildningsprogram

Det är ditt intresse som styr - vi ger dig verktygen du behöver för att nå dina mål.

Vidga dina vyer hos oss

Du kanske bara vill lära dig att identifiera ditt favoritvin eller att lära dig mer om vinproduktionen i Kalifornien. Vilka behov du än har kan Munskänkarnas utbildningar hjälpa dig att förverkliga dina drömmar. Du kan läsa mer om våra utbildningar längre ner.

 

Utbildningar

Kommande vinutbildningar Visa alla
 • Fortsättningkurs Mat & Vin

  Mölnlycke

  Medborgarskolans lokal -

 • Upptäck vinets värld

  Skaftö

  Evensås skola -

 • Druvor och vin

  Strömstad

  Folkets Hus -

 • Introduktionskurs - Upptäck vinets värld

  Lysekil

  Folkets hus -

Varför Munskänkarna?

1-betyg

Kurs för framförallt nya medlemmar. Lär ut grundläggande vinprovningsteknik. Vinets historia, vinodling och vinproduktion lärs ut på en övergripande nivå och beskriver de europeiska ländernas särdrag. Målet är att kunna skilja mellan olika viners kvalitet.

Druvbetyg

Är ett bra mellansteg mellan 1-betyg och 2-betyg, mestadels praktisk vinprovning, målet är att deltagaren efter avslutad kurs ska kunna skilja mellan viner gjorda av de vanligaste druvsorterna.

2-betyg

För den som klarat 1-betygsnivån. Fördjupade teoretiska studier i vinets historia, druvsorter, vinodlingsområden- och tekniker. Målet är, förutom att ge en gedigen vinkunskap, att deltagaren efter avslutad kurs ska kunna analysera ett vin och bestämma dess ursprung och ingående druvsorter. Kursen omfattar normalt ca 12 vardagskvällar.

3-betyg

Vänder sig till den riktigt erfarne vinprovaren, som klarat 2-betygsnivån. Består av teori, praktik samt eget arbete i form av en uppsats i eget valt ämne

Våra kurser

Vin och matkurs

Olika viner har olika smakkomponenter, olika smaker påverkar varandra. Här lär du dig smakernas samverkan, hur kombinationen dryck och mat optimeras och blir mer harmonisk.

Mousserandekursen

Tar dig på en resa genom världens mousserande viner. Förutom vinkunskap och vinprovning fokuserar kursen på hur olika maträtter passar till vinerna. För dig som vill lära dig mer om champagne och andra mousserande viner.

Introduktionskurs

Är du nyfiken på vin och vill lära dig lite mer samt ha en bra grund för fortsatta vinupplevelser. Introduktionskursen vänder sig till dig som är nybörjare och även till dig som har provat en del men vill ha mer kunskap.

Druva i fokus

Läs, lär och prova druvorna som fått lite extra fokus i våra nyhetsbrev och sociala medier. Kanske du hittar en ny favorit?