Välkommen till mötesplatsen för oss som gillar vin

Vi är sveriges största mötesplats för vinprovning, vinutbildning & inspiration

Nedåt pil
SENASTE VINTIPSEN!

Hitlista 2021 10 Oktober

2019 Viré-Clessé Les Vercherres
Frankrike, Bourgogne, Mâconnais, Viré-Clessé, Maison Rijckaert

Fint utvecklad doft med persika, äpple, smör, ek, citrusfrukter och fin mineralton. Medelfyllig, torr, fruktig och utvecklad smak där mineralkaraktären kommer fram redan i attacken, mittpartiet är komplext med nyanserade aromer, syran balanserad, längden utmärkt och slutet rent, gott och lite salt. Karaktärsfull vit bourgogne.  600 fl, 22/10. 

13.5%, Pris 229 kr, 16p

2019 Chianti Classico
Italien, Toskana, Rocca di Castagnoli

Återhållen, fruktig doft med toner av körsbär, lingon, plommon och fat. Medelfyllig, god, fruktig smak med sammansatta aromer, mogna tanniner, bra syra, fin längd och fräscht slut där frukten hänger kvar. Ekologiskt och ursprungstypiskt. Pris 168:-, 14,5 p/+, 7200 fl, lanseras 12/10.

14%, Pris 168 kr, 14,5p

2016 Allende
Spanien, Rioja, Finca Allende

Lite återhållen men fint utvecklad doft med plommon, björnbär, körsbär, ek, dill och vanilj. Medelfyllig, fint fruktig och utvecklad smak med komplexa aromer, goda, mogna tanniner, fin syra, utmärkt längd och småvarmt, gott slut.

Pris 199:-, 15 p/+, lanseras 19/10.

13.5%, Pris 199 kr, 15p

2018 Gimenez Mendez Tannat Premium
Uruguay, Canelones, Las Brujas, Castelo de Pedregosa

Lite utvecklad doft med plommon, läder, mörka bär och ek. Drygt medelfyllig, rik, fruktig och tanninstram smak med bra syra, god längd med sammansatta aromer och fast slut med värme. Stadigt vinbygge som sig bör av tannat. 4800 fl, 19/10. Pris 179:-, 14 p/=, 4800 fl, lanseras 19/10.


14.5%, Pris 179 kr, 14p

2019 Cassagnes de la Nerthe
Frankrike, Rhône, Château la Nerthe

Fruktig doft med plommon, röda bär, örter, fat och lite mineral. Drygt medelfyllig, rik, fruktig smak med god, rund kropp, behärskade tanniner, fin syra, utmärkt längd och småvarm avslutning med mineral och lätt sälta. Grenache, syrah och mourvèdre. Pris 199:-, 15 p/+, 2400 fl, lanseras 26/10.

15%, Pris 199 kr, 15p

Sök fler viner rescenserade av våra provningsgrupper här:

Vinlocus

Vill du lära dig mer om vin?

"Och jag som trodde att Munskänkarna bara var till för dem som redan kan en massa om vin. Tänk så fel man kan ha!"

Linda

Vinlocus - Vinplatsen

I Vinlocus hittar du viner provade av och bedömda Munskänkarnas provningsgrupper.
Det finns en provningsgrupp i Lund som bedömer beställningssortimentet, medan den i Stockholm bedömer ordinarie sortiment.

Sök viner!

Munskänkarna har en provnings- grupp som regelbundet testar viner. Denna vindatabas, Vintesten, grundades 1998 och är idag med sina mer än 10.000 bedömda viner unik i sitt slag i Sverige.

Ung och nyfiken på vin?

Gruppen Unga Munskänkar bildades sommaren 2018 för att locka fler yngre vinintresserade medlemmar och bidra till en jämnare åldersfördelning i föreningen.

Druvpodden

Välkommen till Munskänkarnas podcast Druvpodden.
- Vi provar blint men inte tyst.

Recept och vin

Vinbanken i samarbete med Munskänkarna skapar successivt en receptbank med förslag på passande viner. Här läggs nya recept ut regelbundet.

Månadens druva

Här hittar du månadens druva som har presenterats i Munskänkarnas nyhetsbrev. Läs, lär och prova. Kanske du hittar en ny favorit?

Årets vinkrogar

Varje år utses Årets vinkrogar. Vinkrogarna bedöms efter hur rikt utbud av viner de har.
Hur många av vinerna som serveras i glas och att vinlistan är informativ. Prispåslaget ska vara lägre på dyrare viner för att uppmuntra till att dricka bättre och mindre!

Årets vinort 2020 och 2021 - Roussillon

Vi har beslutat att Årets vinort 2021 ska vara Roussillon även i år.

Så här går det till

Det är enkelt!

Hur steg 1

Du kan enkelt bli medlem genom att anmäla dig som medlem på hemsidan. Sen är det bara att ta del av en hel värld av vininspiration. I föreningen finns det gott om människor som mer än gärna delar med sig av sina tips och erfarenheter.

Hur steg 2

Låt dig inspireras och lära dig mer från artiklar på hemsidan eller genom tidningen Munskänken som skickas hem till din brevlåda. I Vinsöket kan du också se omdömen på över 2000 provade viner.

Hur steg 3

Gå på provningar och utbildningar och bli en riktig expert! Provningar och utbildningar hittar du på hemsidan - alltid till självkostnadspris. Bara att logga in och anmäla dig!

+1880
Vinprovninar
28 338
Medlemmar
176
Sektioner

Vi har många sektioner i Sverige och utomlands och du kan gå med i Munskänkarna oavsett var du bor. Ett medlemsskap kostar endast 375 kr/år.

Gå med här