Välkommen till mötesplatsen för oss som gillar vin

Vi är sveriges största mötesplats för vinprovning, vinutbildning & inspiration

Nedåt pil
SENASTE VINTIPSEN!

Hitlista 2021 06 Juni

2020 Château Juvenal Les Garrigues
Frankrike, Rhône, Ventoux, Château Juvenal

Öppen, ung, fruktig doft med blåbär, björnbär, hallon, lingon och gott om örter. Medelfyllig, god, fruktig och nyansrik smak med mogna tanniner, bra syra, riktigt fin längd och fast slut där frukten hänger kvar. Uttrycksfullt 

15%, Pris 99 kr, 14p

2018 Ultreia Saint Jacques
Spanien, Katalonien, Bierzo, Bodegas y Viñedos Raul Pérez

Återhållen doft med fina toner av blåbär, slånbär, lite örter och mineral. Medelfyllig, fin, fruktig och nyanserad smak med god syra, lätta, fina tanniner, utmärkt längd och rent, gott slut. Elegant vin av mencía, bastardo och garnacha. Lanseras 15/6, 3000 fl. 

13,5%, Pris 175 kr, 15p

2020 Paracombe Sauvignon Blanc
Australien, South Australia, Adelaide, Mount Lofty Ranges, Adelaide Hills, Paracombe Premium Wines

Ung, fruktig och gräsig doft med svartvinbärsblad, örter, grönt äpple och lime. Torr, ung, fruktig, rättfram smak med sammansatta toner, bra syra och riktigt fin längd. Skolboksexempel på druvsorten. Lanseras 8/6, 3000 fl. 

12,5%, Pris 149 kr, 14p

2020 Leitz Assmanshausen Pinot Noir Rosé
Tyskland, Rheingau, Weingut Leitz

Ung, fruktig doft med smultron, röda vinbär, skogshallon och mineral. Medelfyllig, god, fruktig och nyanserad smak med bra längd, fin balans och rent, gott slut. Inte utan elegans. Lans 1/6, 3600 fl.

12%, Pris 139 kr, 13,5p

2019 Chinon Gabare
Frankrike, Loire, Loiredalen, Touraine, Chinon, Domaine Grosbois

Fruktig doft med blåbär och andra mörka bär, körsbär, tobak, gräs och mineral. Medelfyllig, god, fruktig och välstrukturerad smak med mogna, runda tanniner, bra syra, utmärkt längd och körsbär och mineral i avslutningen. Snyggt vin av cabernet franc. Lanseras 15/6, 3600 fl.  

13,5%, Pris 199 kr, 15p

Sök fler viner rescenserade av våra provningsgrupper här:

Vinlocus

Vill du lära dig mer om vin?

"Och jag som trodde att Munskänkarna bara var till för dem som redan kan en massa om vin. Tänk så fel man kan ha!"

Linda

Vinlocus - Vinplatsen

I Vinlocus hittar du viner provade av och bedömda Munskänkarnas provningsgrupper.
Det finns en provningsgrupp i Lund som bedömer beställningssortimentet, medan den i Stockholm bedömer ordinarie sortiment.

Sök viner!

Munskänkarna har en provnings- grupp som regelbundet testar viner. Denna vindatabas, Vintesten, grundades 1998 och är idag med sina mer än 10.000 bedömda viner unik i sitt slag i Sverige.

Ung och nyfiken på vin?

Gruppen Unga Munskänkar bildades sommaren 2018 för att locka fler yngre vinintresserade medlemmar och bidra till en jämnare åldersfördelning i föreningen.

Druvpodden

Välkommen till Munskänkarnas podcast Druvpodden.
- Vi provar blint men inte tyst.

Recept och vin

Vinbanken i samarbete med Munskänkarna skapar successivt en receptbank med förslag på passande viner. Här läggs nya recept ut regelbundet.

Månadens druva

Här hittar du månadens druva som har presenterats i Munskänkarnas nyhetsbrev. Läs, lär och prova. Kanske du hittar en ny favorit?

Årets vinkrogar

Varje år utses Årets vinkrogar. Vinkrogarna bedöms efter hur rikt utbud av viner de har.
Hur många av vinerna som serveras i glas och att vinlistan är informativ. Prispåslaget ska vara lägre på dyrare viner för att uppmuntra till att dricka bättre och mindre!

Årets vinort 2020 och 2021 - Roussillon

Vi har beslutat att Årets vinort 2021 ska vara Roussillon även i år.

Så här går det till

Det är enkelt!

Hur steg 1

Du kan enkelt bli medlem genom att anmäla dig som medlem på hemsidan. Sen är det bara att ta del av en hel värld av vininspiration. I föreningen finns det gott om människor som mer än gärna delar med sig av sina tips och erfarenheter.

Hur steg 2

Låt dig inspireras och lära dig mer från artiklar på hemsidan eller genom tidningen Munskänken som skickas hem till din brevlåda. I Vinsöket kan du också se omdömen på över 2000 provade viner.

Hur steg 3

Gå på provningar och utbildningar och bli en riktig expert! Provningar och utbildningar hittar du på hemsidan - alltid till självkostnadspris. Bara att logga in och anmäla dig!

+1880
Vinprovninar
28 338
Medlemmar
176
Sektioner

Vi har många sektioner i Sverige och utomlands och du kan gå med i Munskänkarna oavsett var du bor. Ett medlemsskap kostar endast 375 kr/år.

Gå med här