Välkommen till mötesplatsen för oss som gillar vin

Vi är sveriges största mötesplats för vinprovning, vinutbildning & inspiration

Nedåt pil
SENASTE VINTIPSEN!

Hitlista 2021 07 Juli

2019 Egia Enea
Spanien, Baskien, Bizkaiko Txakolina, Bizkai Barne Winery

Avrundad doft med gula äpplen, gula plommon, lätta kryddtoner och lite citrus. Medelfyllig, torr, fruktig smak med lätt strävhet, bra syra och fin längd. Koncentrerat vin av ondarrabi zuri zerratia. Pris 150:-, 14 p/+. Lanseras 6/7, 4000 fl.

13%, Pris 150 kr, 14p

2018 Le Pallet Muscadet de Sèvre et Maine
Frankrike, Loire, Muscadet, Muscadet Sèvre et Maine, Bedouet Vigneron

12%, Pris 170 kr, 14p

2012 Viña Ardanza Reserva
Spanien, Rioja, La Rioja Alta

Mogen doft med björnbär, blåbär, plommon, ek, dill, vanilj och andra kryddor. Medelfyllig, utvecklad och komplex smak med god tanninstruktur, bra syra, utmärkt längd och rent, gott slut. Perfekt att dricka nu. Vin av tempranillo och garacha. Lanseras 13/7, 6500 fl.


14,5%, Pris 289 kr, 15,5p

2019 Ceraise
Frankrike, Loire, Anjou-Saumur, Anjou, Domaine de la Bergerie

Smått utvecklad doft med röda och mörka körsbär, blåbär, gräs och fat. Medelfyllig, god, utvecklad smak med fruktig attack, nyanserad mitt med god längd, mogna tanniner, fin syra och gott slut. Vin av cabernet franc. Lanseras 13/7, 2400 fl.


13,5%, Pris 159 kr, 14p

2020 Jamek Stein am Rain Federspiel Grüner Veltliner
Österrike, Niederösterreich, Wachau, Weingut Josef Jamek

Öppen, ung doft med päron, gult och grönt äpple, grapefrukt, lite vitpeppar och mineral. Medelfyllig, torr, fruktig och mineralig smak med lätt sälta, god syra, bra längd och lätt pepprighet i avslutningen. Lanseras 6/7, 3120 fl.

12,5%, Pris 173 kr, 14p

Sök fler viner rescenserade av våra provningsgrupper här:

Vinlocus

Vill du lära dig mer om vin?

"Och jag som trodde att Munskänkarna bara var till för dem som redan kan en massa om vin. Tänk så fel man kan ha!"

Linda

Vinlocus - Vinplatsen

I Vinlocus hittar du viner provade av och bedömda Munskänkarnas provningsgrupper.
Det finns en provningsgrupp i Lund som bedömer beställningssortimentet, medan den i Stockholm bedömer ordinarie sortiment.

Sök viner!

Munskänkarna har en provnings- grupp som regelbundet testar viner. Denna vindatabas, Vintesten, grundades 1998 och är idag med sina mer än 10.000 bedömda viner unik i sitt slag i Sverige.

Ung och nyfiken på vin?

Gruppen Unga Munskänkar bildades sommaren 2018 för att locka fler yngre vinintresserade medlemmar och bidra till en jämnare åldersfördelning i föreningen.

Druvpodden

Välkommen till Munskänkarnas podcast Druvpodden.
- Vi provar blint men inte tyst.

Recept och vin

Vinbanken i samarbete med Munskänkarna skapar successivt en receptbank med förslag på passande viner. Här läggs nya recept ut regelbundet.

Månadens druva

Här hittar du månadens druva som har presenterats i Munskänkarnas nyhetsbrev. Läs, lär och prova. Kanske du hittar en ny favorit?

Årets vinkrogar

Varje år utses Årets vinkrogar. Vinkrogarna bedöms efter hur rikt utbud av viner de har.
Hur många av vinerna som serveras i glas och att vinlistan är informativ. Prispåslaget ska vara lägre på dyrare viner för att uppmuntra till att dricka bättre och mindre!

Årets vinort 2020 och 2021 - Roussillon

Vi har beslutat att Årets vinort 2021 ska vara Roussillon även i år.

Så här går det till

Det är enkelt!

Hur steg 1

Du kan enkelt bli medlem genom att anmäla dig som medlem på hemsidan. Sen är det bara att ta del av en hel värld av vininspiration. I föreningen finns det gott om människor som mer än gärna delar med sig av sina tips och erfarenheter.

Hur steg 2

Låt dig inspireras och lära dig mer från artiklar på hemsidan eller genom tidningen Munskänken som skickas hem till din brevlåda. I Vinsöket kan du också se omdömen på över 2000 provade viner.

Hur steg 3

Gå på provningar och utbildningar och bli en riktig expert! Provningar och utbildningar hittar du på hemsidan - alltid till självkostnadspris. Bara att logga in och anmäla dig!

+1880
Vinprovninar
28 338
Medlemmar
176
Sektioner

Vi har många sektioner i Sverige och utomlands och du kan gå med i Munskänkarna oavsett var du bor. Ett medlemsskap kostar endast 375 kr/år.

Gå med här