Tagliatelle med Piedomontsås

Det här behövs till fyra personer:

250 gram färsk Salsiccia (klipp upp skinnet och gröp ur innehållet).

4 msk olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

1 hackad gul lök

50 g finhackad pancetta alternativt bacon.

100 gram finhackad italiensk salami

1 dl rödvin (samma vin som i ett av glasen)

3 dl kalvfond

1 dl grädde

500 gram färsk tagliatelle

Nymald svartpeppar efter smak

Gör så här:

  1. Hetta upp en kastrull på mediumvärme. Bryn korvinkråmet i olivolja och dela det med en slev. Lägg åt sidan och bryn sedan vitlöken och löken tills det fått fin färg, tillsätt pancettan, salamin och det brynta korvköttet. Häll i rödvin och rör om ordentligt, låt det koka nästan torrt.
  2. Häll sedan över kalvfond och grädde, smaka av med svartpeppar och låt det sjuda i cirka 15 minuter på svag varme.
  3. Koka Tagliatelle och servera ”al dente”, servera med såsen och ringla över en god olivolja.