Nu laddar vi upp inför hösten i Skövde. Kommer ni ihåg vårens program?
Först ut på Vinets Dag den 22 januari var en Chablisprovning med Anders Öhman. Spännande logistik och vin i stooora flaskor. Lika uppskattad förra gången har var hos oss och även denna gång 101 personer. I samband med årsmötet 20 februari upprepade vi konceptet med nyhetsprovning i stationer och med fulländad logistik (!). 19 mars, en onsdag precis som i januari presenterade Johan Franco Cereceda moderna spanska viner. 24 april var det dags för oss att bekanta oss med schweiziska viner. Simon Gustavsson från Swiss Alps guidade oss i detta. Våren avslutades i maj med en trendspaning inifrån vinvärlden signerad Hanna Bränfeldt. Om namnet verkar bekant kan det bero på att hon är ordförandens dotter eller möjligen att ni varit med på någon av hennes tidigare provningar hos oss. 22 maj ägde detta rum. En provning där dialogen med deltagarna var det som kanske skilde den mest från övriga provningar.
Våra provningar har varit välbesökta och fullbokade vid flera tillfällen. Det verkar som om vi både hittat bra provningar som passar både nya och äldre medlemmar.
Vi kommer under hösten erbjuda en introkurs, Vinets Grunder. Trots två genomförda förra året verkar det finnas både underlag och intresse för ytterligare en kurs. Kul tycker vi. Vi kommer även starta den nya Världens Vinländer som ersätter den gamla 1-betygskursen. Kursen som blev inställd i våras på grund av för få anmälningar omfattar 10 kvällar och kommer att avslutas på vårkanten 2026. Lars och Gudjon kommer att hålla i kursen. Håll utkik här och i din mailbox när det dyker upp erbjudande om olika kurser.
Höstens program omfattar följande: 18 september håller provningskommitten en provning av viner från årets vindistrikt Jura. Den 23 oktober dyker en gammal bekant upp, Stisse från Motala, som denna gång tar oss med på en provning av Syrah/Shiraz i olika skepnader och varianter. 20 november kommer Sveriges mest prisade vinboksförfattare Britt Karlsson till oss med sin spaning "Vad händer i Nya Världen". Kan det bli höstens bästa provning? Eller blir det den traditionella Champagneprovningen fyra dagar före jul, alltså den 20 december? Det bestämmer du.
Vår ambition är som tidigare att erbjuda trevliga, spännande & lärorika provningar och upplevelser som samtidigt kan ge inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Genom våra utbildningar på olika nivåer följer ökad kunskap och nyfikenhet att lära och förstå mer. Ökad kunskap är även ökad glädje!
Alla är lika välkomna, den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin och mat!
Varmt välkommen till Skövde sektionen av Munskänkarna!