Kristinehamn

Höstens första provning är på gång

Efter sommaruppehållet rivstartar vi med en riktigt spännande provning närmare bestämt den 26 september 2025. Då provar vi viner från Piemonte med Anders Öhman. För de av er som var med på årsmötet med provningen av Rhôneviner från producenten Guigal så blir det ett kärt återseende när Anders nu kommer tillbaka till oss. Anders Öhman har 30 års erfarenhet av dryckesutbildning. Han har varit utbildare på Systembolaget, skrivit Systembolagets Kartbok, varit sommelier på Grand Hotel i Lund, produktchef hos vinimportör, hållit i vinauktioner i Köpenhamn och drivit utbildningsföretaget och sommelierutbildningen Gustibus Wine & Spirit Academy i snart 20 år.

Bli medlem i sektion Kristinehamn

Vi planerar flera intressanta provningar under hösten 2025. Se mer under rubriken Provningar eller PromoBoxen Kommande provningar,

Genom våra provningar och kurser erbjuder vi möjligheten till nya spännande vinupplevelser, samt inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Med ökad kunskap kommer oftast intresset att vilja lära sig mer.



 

    

Aktuellt

Kommande vinprovningar Visa alla
  • Det komplexa Piemonte

    W6-lokalen - 2025-09-26

  • Arbete pågår

    W6-lokalen - 2025-10-31

Utbildningar

Mer från oss

Vinkällaren

Här hittar du fyra nya vintips varje månad och du kan se alla tips sedan 2012. De flesta är viner som inte finns i vår butik i stan, men går lätt att beställa. Förutom tipsen ges också möjlighet till samköp av viner

Kommande provningar

Här finns en uppdaterad lista på provningar/datum vi bokat för våren och hösten 2025 Ladda gärna ner listan för att ha datumen för våra provningar till hands.

Jumillaprovningen

Vi gästades av sommelier Lars-Olov Forss från importören Millbrooks World Wine & Spirits. Han presenterade det för många okända spanska vindistriktet Jumilla och några viner därifrån. Vi provade både vita och röda viner där det vita Mr Jenares på druvan verdejo blev ganska omtyckt och ansågs prisvärt,

Allt som bubblar är inte champagne

Vår ordförande pratade inledningsvis om de olika typerna av mousserand viner vi skulle prova, och gick också igenom den metod som används för att göra champagne och de övriga mousserande provningsvinerna. Provningen skedde vid fyra olika stationer.