Logga in
Logga in

Vinprovningar

Smakrika upplevelser från hela världen

Du får möjlighet att prova kvalitetsviner från hela världen till en rimlig kostnad. Provningarna leds av erfarna munskänkar och andra vinkunniga, till exempel producenter, skribenter och importörer.

Vi finns nära dig

Vart du än i landet befinner dig är det inte långt till en vinprovning i Munskänkarnas regi. Vi finns på 170 orter och erbjuder våra medlemmar provningar med vitt skilda teman.

Vår provningsgrupp

Munskänkarna har en provningsgrupp som regelbundet testar beställningssortimentets viner, ”webbviner” och viner från olika temaprovningar. Provningsresultaten finner du på Vintesten. Denna vindatabas grundades 1998 och är idag med sina runt 10.000 bedömda viner unik i sitt slag i Sverige.

Varför Munskänkarna?

 • Erfarenhet

  Munskänkarna bildades 1958 och har bedrivit utbildningar och hållit vinprovningar i mer än 60 år!

 • Störst

  Ja, med över 25 000 medlemmar är vi faktiskt världens största ideella vinprovarförening.

 • Kompetens

  Munskänkarna har ett väletablerat och utprovat utbildningsprogram som alla medlemmar erbjuds att ta del av.

 • Betyg

  Våra tydliga betygsnivåer gör det lätt för dej att utveckla ditt vinintresse.

Om våra utbildningar

 • image

  Världens roligaste skolbänk

  Det bästa sättet att lära sig mer om vin är förstås på plats i vingårdar och källare. I sällskap med andra vinvänner möter du engagerade vinproducenter, hör dem berätta om sitt arbete och smakar på deras viner.

 • image

  Introduktionskurs

  Är du nyfiken på vin och vill lära dig lite mer samt ha en bra grund för fortsatta vinupplevelser. Introduktionskursen vänder sig till dig som är nybörjare och även till dig som har provat en del men vill ha mer kunskap.

 • image

  Mousserandekursen

  Tar dig på en resa genom världens mousserande viner. Förutom vinkunskap och vinprovning fokuserar kursen på hur olika maträtter passar till vinerna. För dig som vill lära dig mer om champagne och andra mousserande viner.

 • image

  Vin och matkurs

  Olika viner har olika smakkomponenter och olika smaker påverkar varandra. Här lär du dig smakernas samverkan hur kombinationen dryck och mat kan optimeras och bli mer harmonisk.