Kommande vinprovningar

Viner från Sardinien

Sektion Åkersberga
Typ Temaprovning
Plats Bergasalen, Folkets hus i Åkersberga, Stationsgränd 10  
Datum/tid 2021-08-19 kl 19:00 - 22:00  
Provningsledare Måns Hallqvist  
Medlemspris 400 SEK  
Gästpris -  
Matpris -  
Lediga platser 16 st  

Datum då bokning öppnas för…

Sektionsmedlemmar 2021-07-21 09:00  
Alla medlemmar Anmälan ej tillgänglig  
Gäster Anmälan ej tillgänglig  
Sista anmälninsdag 2021-08-12  

Välkommen till höstens första provning den 19 augusti kl 19.00

Följ med på en spännande rundtur på den fantastiska ön Sardinien mitt i Medelhavet under ledning av Måns Hallqvist bosatt där sedan 30 år tillbaka. Vi kommer att prova viner från 4 vingårdar belägna på olika delar av denna vackra ö. 

Sardinien har en omväxlande natur och därmed en mycket varierande jordmån och många olika odlingsbetingelser vilket medför att det produceras ett mångfacetterat utbud av viner. Kvalitén har utvecklats mycket bland annat genom att man satsat på ”gamla” inhemska druvsorter som anpassat sig till det sardiska klimatet och att utrustningen har moderniserats.  Några av druvorna kommer vi att känna igen men det blir också nya bekantskaper. 

En viktig person för vinutvecklingen har varit den genialiske vinmakaren Giacomo Tachis, han som på 1980 talet skapade ”Sassicaia”. Han har visat att det går att producera sardiska viner i absolut toppklass genom att utveckla de inhemska ursprungsdruvorna. 

Under provningen får vi förutom ett antal goda viner också ta del av öns historia, matkultur och naturligtvis Måns egna personliga upplevelser. Måns har jobbat med många olika saker, bland annat inom vinindustrin som han säkert berättar om. Idag driver han upplevelseresebyrån Mitt i Medelhavet som anordnar såväl vin, vandrings, cykel, yoga och körresor.


Som medlem i Munskänkarna träffar du vinintresserade människor, och du lär dig framförallt mer om vin.

Medlemsförmåner

  • Tidningen Munskänken 8 nr per år
  • Vinjournalen, digitalt för nedladdning
  • Vinprovning
  • Kursverksamhet
  • Resor

Medlemsavgiften på 375 kr avser kalenderår (1 januari - 31 december). Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemsskapet även nästkommande år. 


Bli medlem nu!
128066e6-83f9-49fc-bedd-ad6b0177df75
16
400
-
-