Kommande vinprovningar
Rioja med Gerald Higgins
Sektion | Ängelholm |
Typ | Producentprovning |
Plats | Odd Fellow, Rönnegatan 2A, 26232 Ängelholm |
Datum/tid | 2019-04-28 kl 17:00 - 20:00 |
Provningsledare | Christer |
Medlemspris | 450 SEK |
Gästpris | 500 SEK |
Matpris | - |
Lediga platser | 10 st |
Datum då bokning öppnas för…
Sektionsmedlemmar | 2019-03-30 08:00 |
Alla medlemmar | 2019-03-30 08:00 |
Gäster till medlem | 2019-03-30 08:00 |
Sista anmälningsdag | 2019-04-21 |
La Rioja: Past, Present,
Future
Söndagen den 28 april kl.17.00 på Odd Fello
Gerard Higgins, som tidigare varit hos
oss, besöker Munskänkarna i Ängelholm ännu en gång, nu för att berätta om vad
som händer i vindistriktet Rioja och håller en provning från detta område.
Provningen hålls på engelska
There is no doubt that that the Spanish wine industry
is undergoing rapid change, as led by many smaller regions exploring often
obscure indigenous varieties. But how are the larger regions looking to compete
with this and remain relevant to their consumer? This one hour masterclass will
explore the example of La Rioja, and how recent changes to the DOCa will shape
it’s future within a dynamic and exciting Spain. Presented by Campo Viejo and
Sommelier Gerard Higgins, the tasting will juxtapose an older understanding of
the Rioja DOCa versus that of the ‘new Rioja’ and make exciting predictions
looking toward the future. Thought you knew everything about Rioja? A tasting
not to be missed!
Gerard Higgins
is a Sommelier and wine consultant from Sydney, Australia. Born and
raised in New South Wales’ Hunter Valley he has Semillon running through his
veins, and with a 400 year family history in the wine industry he has been put
in good stead for a role as Ambassador for Wine Brands with Pernod Ricard
Winemakers. Prior to this role, Gerard spent 10 years honing his tasting skills
working as a sommelier at some of Sydney’s best fine dining restaurants before
moving to Stockholm, Sweden in 2017. He is about to sit his final exams for the
WSET diploma in Wines and Spirits and is planning to pursue certification with
the Institute of Masters of Wine
Kvällens
viner
Campo Viejo
Cava (79kr, nr7782)
Campo Viejo Crianza
(85kr, nr2786)
Campo Viejo Reserva
(99kr, nr 6083)
Campo Viejo Gran Reserva (169kr, 87628)
Campo Viejo Domini (210kr,
75048)
Campo Viejo Tempranillo Blanco
Campo Viejo Ekologisk
Efter
provningen serveras oxrullader med
tillbehör och potatis. Matvin blir en Campo
Viejo Reserva.
Avvikande kost meddelas vid anmälan.
ANMÄLAN GÖRS PÅ SEKTIONENS
HEMSIDA
Provningen kostar
450kr för medlemmar och 500 kr för gäster
Betalning till bankgiro 5163-7684, senast den 22 april. Vid avanmälan efter den
22 april
debiteras 250 kr, vid "no-show" debiteras fullt pris.
Om du har problem med
din anmälan ring Hannelore, 070-3213022, så får du hjälp.
Medtag 6 glas och rena
muggar.
Hjärtligt välkomna!
Bernt, Bertil,
Christer, Hannelore, Mattias, Per och Sune
Kommande Provningar: 17
maj Håkan Nilsson med temat ”Världens vingårdar”.
Ge bort/bli medlem i Munskänkarna
Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!
Förmåner
- Tidningen In Vino – 6 nr per år
- Löpande utskick av vinrecensioner
- Vinprovningar
- Kursverksamhet
Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)
Ge bort ett medlemskap!
För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.
Bli medlem nu! Logga in!