Kommande vinprovningar

Baskienresa

Sektion Örnsköldsvik
Typ Övrig provning
Plats -, -  
Datum/tid 2020-04-27 kl 00:00 - 00:00  
Provningsledare Erik Karlsson  
Medlemspris -  
Gästpris 1 SEK  
Matpris -  
Lediga platser 0 st  

Datum då bokning öppnas för…

Sektionsmedlemmar 2019-11-12 18:00  
Alla medlemmar 2019-11-13 00:00  
Gäster till medlem 2019-11-12 00:00  
Sista anmälningsdag 2019-12-15  

BASKIENS GASTRONOMI 

Följ med på en resa till Europas Mat-Mecka, San Sebastián, fylld av fantastiska gastronomiska upplevelser och där vi har ett särskilt fokus på det unika baskiska vinet txakoli. Resan sker under ledning av Steven Ekholm, författare, gastronom och vinkännare med mångårig erfarenhet av det goda livet i Baskien. Något som bland annat resulterat i den första svenska guideboken till hela Baskien.

När: slutet av april/början av maj 2020.

Hur länge: Onsdag - söndag (4 nätter).

Deltagare: max 20 pers.


Preliminärt program:

Onsdag:

Vi samlas i anrika hotel Londres som ligger vid en av världens vackraste stränder, La Concha, i centrala San Sebastián, för information, umgänge och bubbel i glasen.

Torsdag:

Vi åker på morgonen till den historiska fiskebyn, Getaria, några mil väster om San Sebastián för vingårdsbesök och vinprovning. Getaria är känd för många saker förutom att vara hjärtlandet för txakoliodlingarna i ”D.O. Getariako txakolina”. Härifrån kom nämligen både Juan Sebastian Elkano, den baskiske sjökaptenen som faktiskt var den som genomförde världens första jordenruntseglats på 1500-talet. Härifrån kommer även den världsberömde modedesignern, Balenciaga. Vi bekantar oss med den mysiga staden innan vi sätter oss till bords för en fisklunch som av många räknas till något av det bästa som går att få - hel halstrad lokalfångad fisk.

Tillbaka i San Sebastian bekantar vi oss senare på kvällen med den unika pintxoskulturen och de många barerna i staden.
 
Fredag:

Denna dag ger vi oss iväg på ytterligare ett vingårdsbesök, fast denna gång österut till gränsen mot Frankrike. Har vi tur äter vi en lättare lunch på vingården som är en av de mest progressiva och intressanta i området. Vi utforskar sedan den vackra och historiska staden Hondarribia innan tillbakafärden till San Sebastian. Här finns det lite tid att ladda om batterierna innan kvällens festmåltid på en av de allra bästa restaurangerna med traditionell baskisk mat. Endast de bästa råvarorna används här av några av stadens kändiskockar! Och de sparar verkligen inte på krutet.

Lördag:

Denna dag ger vi oss på utflykt ut till äppellandet Astigarraga strax utanför San Sebastián och besöker en av många traditionella cidrerior. Att besöka en cidreria under säsong (januari till maj) är en fantastisk upplevelse. I besöket ingår en visning och guidning och sedan en klassisk ciderhusmeny. Och, öppen bar…det är bara att fylla på sitt ciderglas direkt från de gigantiska faten så mycket man önskar! En unik och omistlig upplevelse.

Kvällen ägnas åt att njuta av San Sebastián och dess läckra pintxos. Och eventuellt även en kul överraskning i vinets tecken.

Söndag:

Vi samlar ihop intrycken efter frukost. En del ger sig av mot flygbussen. Andra fortsätter sina upptäcktsfärder i vackra och spännande Baskien. 
 

Ingår i resan:

Del i dubbelrum, fyra nätter, på 3-4* hotell i centrala San Sebastián, inklusive frukost. Enkelrumstillägg tillkommer.

Svensktalande guide under hela vistelsen.

Lokaltransporter med buss och tåg till och från Getaria, Hondarribia och Astigarraga (ciderhuslunchen).

Samtliga vingårdsbesök och vinprovningar.

Finbubbel onsdagkväll.

Lunch torsdag i Getaria inklusive vin.

Lunch fredag i Hondarribia inklusive vin.

Middag fredag kväll, inklusive vin.

Ciderhusbesök lördag, guidning och lunch, inkl cider.

Ett gratis ex av reseledaren Steven Ekholms bok, Mitt Baskien.


Ingår inte i resan:

Flyganslutning från Sverige till Bilbao eller Biarritz samt flygbussar till och från San Sebastián.

Taxiresa till restaurangen på fredagkväll, samt till vingården under samma dag.

Pintxos och drinkar på kvällar och nätter!

Ge bort/bli medlem i Munskänkarna

Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!

Förmåner

  • Tidningen In Vino – 6 nr per år
  • Löpande utskick av vinrecensioner
  • Vinprovningar
  • Kursverksamhet

Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)

Ge bort ett medlemskap!

För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.


Bli medlem nu!
741faf82-2ee4-4568-9b4f-ab0300e8d600
0
-
1
-