Rikssida Logga in
Logga in

Go EAST med Wine Waves

Sektion
Stockholm  
Typ
Temaprovning  
Plats
Stockholms Vinkällare, Döbelnsgatan 8  
Datum/tid
2019-11-18 kl 18:30 - 20:30  
Provningsledare
Pontus, Maria/Dan Lepp  
Medlemspris
400 SEK  
Gästpris
450 SEK  
Matpris
-  
Lediga platser
9 st  

Datum då bokning öppnas för...
Sektionsmedlemmar
2019-10-16 08:00  
Alla medlemmar
2019-10-16 08:00  
Gäster
2019-10-16 08:00  

Sista reg.dag
2019-11-11  

FURMINT VS. ASSYRTIKO - TOKAJ VS. SANTORINI

Furmint lyfts ofta fram som den stora druvan i Östeuropa och med all rätt! Det är en mångfasetterad druvsort som kan ge upphov till en mängd olika stilar, inte minst känd som stjärnan bakom det söta viner från Tokaj. Torra viner gjorda av furmint är en relativt ny företeelse i regionen och vinmakarna försöker ännu klura ut vilken vinmakning som är bäst lämpad för att maximera dess karaktär och återspegling av växtplats. Att den kan producera lagringsdugliga viner i världsklass råder det dock inget större tvivel om. 

Assyrtiko åtnjuter samma uppsatta position i den grekiska övärlden och dess kändisskap kan främst härledas till den lilla ön Santorini. I ett stenigt och nästintill månlikt landskap växer assyrtiko på ofta uråldriga och oympade vinstockar som ger viner med otrolig syra, sälta och koncentration. De båda druvsorternas förkärlek för vulkanisk jordmån är tydlig, och deras smakprofiler kan lätt förväxlas i en blindprovning. Så lika men ändå så olika, om man ser till dess terroir, i ordets bredaste bemärkelse. Provningen blir en duell mellan de två stora gröna karaktärsdruvorna från "The Other Europe"!

Provningsledare är Pontus som driver Wine Waves i Stockholm, samt Maria som driver Oinofilia i Köpenhamn. De båda samarbetar på den svenska marknaden sedan ett år tillbaka och förser den med de främsta vinerna från The Other Europe.

Vi provar:
Furmint/Tokaj
Hatari 2015 - Attila Homonna
Szent Tamas 2015 - Budahàzy
Csontos 2017 - Bott Pince
Assyrtiko/Santorini
Cuvée No 15 2013 - Hatzidakis
Skitali 2017 - Hatzidakis
Nikteri 2012 - Hatzidakis

Anmälan: Första anmälningsdag 16 oktober - Anmälan är bindande och sker via hemsidan, där anmälningsfunktionen efter inloggning blir tillgänglig kl. 08:00 första anmälningsdagen. Se till att ha alla medlemsnummer tillgängliga om du vill anmäla fler medlemmar. Vid frågor: munskankarna.stockholm@gmail.com eller 0766 - 261543  måndag – torsdag kl 09.00 – 11.00. 
Betalning: Beloppet sätts in på BANKGIRO 312-4724, Munskänkarna, Stockholmssektionen (se bekräftelse för ocr-nummer) och ska vara oss tillhanda senast 12 november. Vänligen respektera detta.
Eventuell avanmälan måste ske skriftligen till och bekräftas av munskankarna.stockholm@gmail.com innan betalningsfristen går ut. I annat fall förblir du betalningsansvarig. 
Ingen kontant betalning tas emot på provningen. 

Hjärtligt välkommen!
Mats Lindelöw, Dan Lepp

Mer än bara ett medlemskap

Som medlem i Munskänkarna träffar du inte bara likasinnade vinintresserade människor, du lär dig framförallt mer om vin.

Det här får du som medlem

Som medlem får du tillgång till ett brett utbud av vinprovningar och vinutbildningar till ett förmånligt pris. Du får medlemstidningen Munskänken hem i din brevlåda åtta gånger per år och varje månad kommer ett nyhetsbrev med aktuella vintips direkt till din e-post.

Medlemsavgiften 375 kr avser kalenderår (1 januari - 31 december). Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande år. 

Munskänkarna följer GDPR, ta del av vår Personuppgiftspolicy

 


Bli medlem nu! Logga in!
86bfbf6b-f5cf-4ab6-956c-aa6800b2db79
9
400
450
-

En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Cookies används till att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål, val och intressen. Enligt den nya lagen om elektronisk kommunikation behöver vi informera om att vår webbplats använder cookies. Genom att gå vidare på hemsidan godkänner du att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till.

Din webbläsare ger en möjlighet att stänga av lagringen av cookies på din dator. Det finns då en risk för att vissa av tjänsterna på webbplatsen slutar att fungera.

OK