Kommande vinprovningar

Nobelprovning

Sektion Kungsholmen
Typ Temaprovning
Plats The Castle, Slottsbacken 8  
Datum/tid 2019-12-10 kl 18:30 - 21:00  
Provningsledare Tomas Vanecek  
Medlemspris 500 SEK  
Gästpris 550 SEK  
Matpris -  
Lediga platser 2 st  

Datum då bokning öppnas för…

Sektionsmedlemmar 2019-06-28 00:00  
Alla medlemmar 2019-07-25 00:00  
Gäster till medlem 2019-07-25 00:00  
Sista anmälningsdag 2019-12-09  

Välkommen till Munskänkarna Kungsholmen – Nobelprovning 2019


Uppdaterat 2 december: 


Efter noga planering i samråd med sommelier Lars Bylund från Ward Wines så har vi valt Pol Roger som Champagne för kvällen. Vi har också justerat något i valet av två andra viner. 


Det trevliga vinet L’Hospitalet från Languedoc och ett klassiskt portvin - Graham’s Six Grapes Reserve Port ersätter Poggio Teo respektive Viña Errázuriz.



>>>>>>


Nu har vi glädjen att även presentera en mycket passande lokal, som ligger på Slottsbacken 8, några meter från Kungliga slottet och erbjuder en trevligt miljö lämpad för tillfället.


Sommelier Lars Bylund håller i provningen och tar oss igenom vinerna i kombination med några väl utvalda och matiga snittar.


Dagen till ära har vi också tänkt att klä upp oss. I Nobel sammanhang är det frack och långklänning som gäller, men vi kanske kan ha det aningen mer avslappnat med dresscode - cocktail - som vi för kvällen tolkar med mörk kostym eller smoking och cocktailklänning - frivillig såklart och samtidigt varmt uppskattat.


Vi inleder också med en passande Champagne, som sig bör på Nobel.


>>>>>>>


Vi är glada att bjuda in till ett nytt inslag i Stockholms Nobelvecka. 


Under Nobelveckan kommer pristagare med familjer till Stockholm. Vanliga inslag under veckan är pristagarnas populära föreläsningar på KTH, Stockholms universitet, Handelshögskolan och på flera andra ställenPristagarna gör också ett obligatoriskt stopp på Nobelmuseet där de lämnar över en personlig gåva till museets permananta samling. 


Nobelmottagning på Nordiska museet och Nobelkonsert är också några av händelserna som leder upp till veckans höjdpunkt med priscermoni i Konserthuset och den efterföljande bankett i Stadshusets Blå hall på själva Nobeldagen 10 december. Bussresan, där många av de fin uppklädda gästerna åker i de chartrade SL-bussarna som går från Hötorget till Stadshuset, är en avspänd början på en fantastisk kväll med underhållning, mat och vin i absolut världsklass. Middagen direktsänds och allt måste vara perfekt.


I boken Nobelfesten samanfattar Nobelstiftelsens VD, Lars Heikensten, förberedelserna inför banketten så här:


Nobelstiftelsens gastronomiska rådgivare samlas redan under våren för att utvärdera ett antal noggrant framställda rätter. Det smakas, doftas och bedöms. Till slut fattas beslut om vad årets pristagare och övriga gäster ska få åtnjuta på Noeldagen den 10 december. Menyn hålls sedan hemlig ända fram till kvällen för banketten. Resultatet röner ofta stor uppmärksamhet och intresse.


Nobelbanketten är en akademisk högtid med högtidsdräck, långklänning och frack som klädkoden. Nobelstiftelsen står värd och gästerna inkluderar kungahuset, nobelpristagare med familjer, regeringen, höjdare från näringslivet, konstvärlden och andra lyckligt lottade studenter som minglar och umgåsDen spännande och breda blandningen av gäster i kombination med den fina miljön skapar de bästa förutsättningarna för fest. 


Munskänkarna Kungsholmen firar dagen i vinets tecken med en provning av flera fina viner som under åren serverats på Nobelmiddagen. 

 

Preliminär provningslista:

Champagne - tillverkare ej ännu bekräftad

Château Mont Redon – Châteauneuf du Pape – nr. 2811, serverades 2015

Gérard Bertrand – Cigalus – nr. 72914, serverades 2018 

Poggio Teo  Valiano – nr. 81254, serverades 2016

Michele Chiarlo – Nivole Moscato d’Asti, nr. 7787, serverades 2011

Viña Errázuriz – Late Harvest, nr. 75039, serverades 2017


Medtag sex stycken glas till provningen.

 

 Välkomna!



Ge bort/bli medlem i Munskänkarna

Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!

Förmåner

  • Tidningen In Vino – 6 nr per år
  • Löpande utskick av vinrecensioner
  • Vinprovningar
  • Kursverksamhet

Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)

Ge bort ett medlemskap!

För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.


Bli medlem nu!
9e2cee02-2073-4c7b-b060-aa5d00f20333
2
500
550
-