Kommande vinprovningar

Våravslutning - Producentprovning Sicilien, Cantina Gurrieri

Sektion Uddevalla
Typ Producentprovning
Plats Odd Fellow-huset, Lagerbergsgatan, Uddevalla  
Datum/tid 2023-05-27 kl 15:30 - 19:00  
Provningsledare Kristoffer Zellén  
Medlemspris 590 SEK  
Gästpris 640 SEK  
Matpris -  
Lediga platser 6 st  

Datum då bokning öppnas för…

Sektionsmedlemmar 2023-04-21 00:00  
Alla medlemmar 2023-04-21 00:00  
Gäster till medlem 2023-04-21 00:00  
Sista anmälningsdag 2023-05-19  

Vårens stora höjdpunkt är här! På Pingstafton gästas vi av Cantina Gurrieri för en riktigt spännande producentprovning.

Eftermiddagen till ära kommer vinmakaren Giovanni hela vägen från sina ägor på Siciliens östkust för att berätta som sina viner. Med sig har han dessutom en representant från sin svenska importör Malchamax Vin. 

Vi kommer att börja eftermiddagen med en fördrink med tilltugg, förhoppningsvis utomhus om vädret tillåter, följt av producentens egna historia om växtplatsen, vingården och vinerna. Vi kommer att få testa en rad av Gurrieris högkvalitativa viner, mousserande, vitt och rött. Till vinerna kommer det självklart att serveras passande mat.


För att kunna erbjuda så många som möjligt plats till denna provning kommer vi för dagen att hålla till i Odd Fellow-huset på Lagerbergsgatan 31 i Uddevalla. Lokalen är tillgänglighetsanpassad. 

Cantina Gurrieri
Gurrieris historia föds ur en familjens passion för landskapet och siciliansk vinodling. Barnen Giovanni och Angela är uppvuxna med jordbruk och har lärt allt de kan från deras pappa Vincenzo och mamma Graziella. Föräldrarna har producerat druvor i femtio år och Giovanni och Angela bestämmer sig ganska snabbt för att fortsätta familjetraditionen med att producera druvor, vin och olivolja i Chiaramonte Gulfi som ligger i provinsen Ragusa på Siciien. Drömmen om att skapa ett eget siciliansk vin börjar 2010 med den första tappningen.

Vi är på landsbygden i Iblei-bergen i det bördiga Val di Noto sim ligger i området Cerasuolo di Vittoria vilket är det enda sicilianska DOCG.

Alla viner för med sig en berättelse om landsbygdstraditionens oförändrade skönhet i Iblei-bergen och vingårdarna som odlas organiskt och med stor respekt för landet följer raderna sluttningarna av en lerig reflektionsjord vilket är ett naturligt "paradis" för vinrankan. Jorden med kalkhaltigt ursprung ger rikedom och komplexitet till vinerna. Det ventilerade Medelhavsklimatet som här kännetecknas av viktiga temperaturer bidrar till att ge vinerna styrka, kraft, aromer och unika smaker.

Kostnad: 590 kr/medlem, 640 kr/gäst
OBS! Glöm inte att anmäla ev specialkost/matallergier.

Anmälan MÅSTE ske via bokningssystemet i första hand. Anmälan kan i mån av tid tas emot via mail: uddevalla@munskankarna.se, men bokningar via bokningssystemet prioriteras! Det räcker alltså inte att enbart betala in!

Sista anmälan 19 maj, därefter tas efteranmälningar emot i mån av plats.
Efter anmälningstidens utgång är anmälan bindande. Detta innebär kostnadsfri avbokning tills dess att anmälningstiden utgått. Vid eventuell avbokning efter anmälningstiden utgång kommer provningsavgiften debiteras.

Betala gärna in provningsavgiften i anslutning till din anmälan. Betalning sker till bankgiro 5718–3469 (ange namn + vår) och måste vara sektionen tillhanda senast 3 bankdagar innan aktuellt provningsdatum. 

Avbokning före anmälningstidens utgång sker via bokningssystemet. Vid återbud efter anmälningstidens utgång, maila uddevalla@munskankarna.se

Varmt välkomna!

Ge bort/bli medlem i Munskänkarna

Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!

Förmåner

  • Tidningen In Vino – 6 nr per år
  • Löpande utskick av vinrecensioner
  • Vinprovningar
  • Kursverksamhet

Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)

Ge bort ett medlemskap!

För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.


Bli medlem nu!
f48d855c-e59d-43ee-bb3f-afe8008b6e34
6
590
640
-