Kommande vinutbildningar

Druvkurs

Sektion Linköping Filbyter
Typ Druvbetyg
Plats Studieförbundet Vuxenskolan, Vasavägen 3, Linköping  
Datum/tid 2020-10-22 kl 18:30 - 22:00  
Provningsledare Jeanette Ekenberg/ Anders Holm  
Pris -  

Nu startar vi en Druvkurs!

På denna kurs ges kursdeltagaren fördjupade kunskaper om varför ett vin smakar som det gör. Kursen utgår ifrån hur kombinationen druvsort, framställningsmetod och geografiskt ursprung påverkar det färdiga vinets egenskaper. Den teoretiska delen behandlar främst kunskapsområdena vinodling och vinframställning samt druvkunskap.


Torsdagen den 22 oktober startar vi en druvkurs. Vi börjar med tre tillfällen under hösten, varannan vecka ojämna veckor och fortsätter sedan med resterande sex tillfällen under våren med start v 3, torsdagen den 16 januari. Provet och avslutningen blir således torsdagen den 26 mars.

Tiden är kl. 18:30 – ca 20:30. Vi kommer hålla till på Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Vasavägen 3. Kursen är öppen för alla som är medlemmar och som vanligt är kursen gemensam för båda sektionerna. Inga förkunskaper krävs. Du som gått kursen tidigare är också välkommen, förstagångsdeltagare har dock företräde om kö skulle uppstå. Vi använder den centrala bokningsfunktionen, precis som till provningarna. Bokningen gör du på sektion Bacchus hemsida.

Maila mig om du får problem med att anmäla dig eller om du har praktiska frågor om kursen. 
jeanetteekenberg684@hotmail.com

Kurspris 1000–1200 kr. Priset är beroende på antal deltagare samt aktuella vinpriser. Summan är självkostnadspris för att täcka vininköp. Ni betalar inget via anmälan, vi ordnar det när anmälningstiden har gått ut.
Kursmaterial består av ett kompendium som jag kommer maila till alla anmälda deltagare strax innan kursstart. Det finns alltså till denna kurs ingen instuderingsbok, varje deltagare ombesörjer själv att skriva ut kompendiet alternativ ha det med sig i digital form. Alla deltagare behöver ta med egna vinglas, 6 st samt eventuellt vattenglas.

Närmare kursstart skickar vi ut mer information till alla deltagare som anmält sig.

Hälsningar
Jeanette Ekenberg & Anders Holm
Sektion Linköping Bacchus

Ge bort/bli medlem i Munskänkarna

Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!

Förmåner

  • Tidningen In Vino – 6 nr per år
  • Löpande utskick av vinrecensioner
  • Vinprovningar
  • Kursverksamhet

Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)

Ge bort ett medlemskap!

För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.


Bli medlem nu!
5850a5de-6348-4a34-ba70-abe300fd916d
0
-
-
-