Kommande vinutbildningar

Ny kurs - Världens Vinländer

Sektion Järfälla
Typ 1-betyg
Plats Prästgården, Järfälla kyrka, Kyrkvägen 8, Barkarby  
Datum/tid 2024-04-16 kl 18:30 - 21:00  
Provningsledare Karin Roosvall, Christoffer Gradin, Helena Fenger-Krog  
Medlemspris 960 SEK  
Gästpris 1060 SEK  
Matpris -  
Lediga platser 0 st  

Datum då bokning öppnas för…

Sektionsmedlemmar 2024-03-03 20:00  
Alla medlemmar Anmälan ej tillgänglig  
Gäster till medlem 2024-03-10 20:00  
Sista anmälningsdag 2024-03-22  

Välkommen till kursen Världens Vinländer!

Denna kurs ersätter den tidigare 1-betygskursen som har reviderats, omarbetats och kompletterats med både Österrike, Portugal och Nya Världen. Du får prova många typer av viner och lär dig om vinets historia, vinodling och vinproduktion. Vi pratar om vad som kännetecknar olika viner och vinområden och diskuterar viners olika kvalitet. 


Kursen är upplagd på totalt nio lärtillfällen i tre moduler. Vi börjar med den första med Frankrike och har fokus på Loire, Champagne, Alsace, Bordeaux, Bourgogne, Rhone samt Tyskland/Österrike.  Vi inleder modul 1 med ett lärtillfälle/en kväll med övergripande om Frankrike, dess vinhistoria, geografi och klimat, druvsorter samt lagar och regler. Kvällen fortsätter med Loire, Champagne och Alsace. Vi fortsätter sedan med två till lärtillfällen och går igenom varje distrikt med geografi, klimat, druvsorter, vinstilar, vin& mat. Vi provar 6-7 viner vid varje tillfälle.


I höst kommer nästa modul med Italien, Spanien och Portugal och troligen vt 25 kommer Nya Världen med Australien, Nya Zeeland, Sydafrika, Sydamerika samt Nordamerika. Alla tre Modulerna har tre lärtillfällen/tre kvällar.


Kurspriset på dessa tre moduler kan variera lite då kostnaden för vinerna varierar som t ex denna första modul där både Champagne, Bordeaux, Bourgogne och Alsace är med. Du kan själv välja om du vill gå en eller flera moduler men allra bäst är att starta med den första då den har en introduktion. Snittpriset på vinerna i dessa tre moduler är 258 kr.


Efter att alla tre modulerna är avslutade så erbjuds ett prov med både teori och praktik. Provet är frivilligt.


Datum och tid: Tisdag 16/4, tisdag 23/4 och måndag 6/5 kl 18:30 - ca 21:00


Endast lättare tilltugg serveras.


OBS Medtag 6 lika ofärgade vinglas, ett vattenglas och gärna spottkopp (glas/mugg etc) samt anteckningsblock till varje kurstillfälle


Välkomna önskar Styrelsen!

Ge bort/bli medlem i Munskänkarna

Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!

Förmåner

  • Tidningen In Vino – 6 nr per år
  • Löpande utskick av vinrecensioner
  • Vinprovningar
  • Kursverksamhet

Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)

Ge bort ett medlemskap!

För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.


Bli medlem nu!
88026ee9-e0b4-415c-bb38-b1250137eb76
0
960
1060
-