Kommande vinutbildningar

Vin och mat - konsten att kombinera

Sektion Kungsholmen
Typ Vin & mat
Plats Online på distans via Zoom, Online  
Datum/tid 2021-06-01 kl 18:30 - 20:00  
Provningsledare Tomas Vanecek  
Medlemspris 600 SEK  
Gästpris 600 SEK  
Matpris -  
Lediga platser 3 st  

Datum då bokning öppnas för…

Sektionsmedlemmar 2021-04-21 00:01  
Alla medlemmar 2021-04-27 00:00  
Gäster 2021-04-27 00:00  
Sista anmälninsdag 2021-05-22  

Vin och mat är tillbaka på distans.



Efter vinterns framgång då vi för första gången höll denna kurs med goda resultat på distans kommer nu ett nytt tillfälle att lagom till sommaren utveckla dina kunskaper i att kombinera mat och vin under fyra tillfällen i början av juni.  

 

Kursen inleds med en genomgång av grundsmaker samt hur dessa påverkar maten och i förlängningen även den valda drycken. Grundsmakerna följer sedan med i de praktiska övningar som både är roliga och nyttiga för att du ska utvecklas som vinkännare. 


Under fyra tillfällen provar vi viner och olika tilltugg för att få bättre förståelse kring de nyanser som gör att mat med olika tillbehör kan kombineras på bästa sätt med vin.


Vi kommer att lära oss vilka druvor som passar till vilka smaker. Hur ska vi kombinera olika smaker för att få ut bästa möjliga upplevelse av vinet? Och vilka vin-matkombinationer ska vi undvika?


Strukturen och teorin kommer att vara den samma men anpassad för distans; övningarna och provningarna gör ni hemma. Instruktioner och inköpslistor får ni i god tid innan. Kursen kommer också att innehålla blandat lärande som tex arbete i grupp.


Som deltagare kommer du att köpa mat, ingredienser och vin, vilket gör att priset på kursen kommer att justeras till 150 kr per gång - totalt 600 kr för fyra tillfällen.  


Tider: tisdag 1, torsdag 3, tisdag 7 och torsdag 10 juni. 


Kursen börjar kl. 18.30 och avslutar kl. 20.00.


Visst kommer upplevelsen att gå denna kurs på distans att vara annorlunda, men låt oss göra det bästa av möjligheten.


Efter avslutad kurs är det förväntat att deltagarna förstår samspel mellan smaker i vin och smaker i mat för att på bästa sätt kunna hitta kombinationer som höjer både maten och vinet.


Mer information om inköp av vin och mat samt möteslänk inför kursen kommer i god tid innan start. Vin- och matval är anpassat för att passa munskänkar med gäster över hela Sverige, och även i utlandet.

Pris: 600 kronor per person.


Kursen hålls av Tomas Vanecek från Munskänkarna Kungsholmen


Varmt välkomna!

Som medlem i Munskänkarna träffar du vinintresserade människor, och du lär dig framförallt mer om vin.

Medlemsförmåner

  • Tidningen Munskänken 8 nr per år
  • Vinjournalen, digitalt för nedladdning
  • Vinprovning
  • Kursverksamhet
  • Resor

Medlemsavgiften på 375 kr avser kalenderår (1 januari - 31 december). Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemsskapet även nästkommande år. 


Bli medlem nu!
8a98ee92-bd85-44f8-b97b-ad10010a1d0c
3
600
600
-