Kommande vinutbildningar
Druvkurs
Sektion | Ystad |
Typ | Druvbetyg |
Plats | Ystad, - |
Datum/tid | 2019-11-25 kl 19:00 - 21:15 |
Provningsledare | |
Pris | 1000 SEK |
Druvkurs genomförs under hösten med fulltecknat deltagarantal (14).
Utrustning: Sex glas och anteckningsmateriel samt enligt egen ambitionsnivå kurshäfte ”Druvkurs medlem” och mallar för vintypsdokumentation.
Kursansvarig/lärare: Roland Jostrup, roland@jostrup.se eller 0411-179 58 eller 0739-06 80 15.
Kursplan
Datum/tid |
Avsnitt |
Lärare |
to 26 sep 1900-2115 w39 |
1 Introduktion till de sex huvuddruvorna Kursinformation. Sensorik. Provningsteknik. Övergripande druvbeskrivningar. |
Roland
|
on 2 okt 1900-2115 w40 | 4 Vinframställning I och chardonnay Vinframställning – de huvudsakliga aktiviteterna vid framställning av vita viner. Chardonnays specifika egenskaper. |
Carl-Johan
|
to 10 okt 1900-2115 w41 |
2 Vinodling I och riesling Vinodling – grundläggande förutsättningar som klimat, jordmån, klonval, terroir. Rieslings specifika egenskaper (sekundärt pinot gris). |
Bent
|
on 16 okt 1900-2115 w42 |
3 Vinodling II och sauvignon blanc Vinodling - vinårets aktiviteter från vinterbeskärning till skörd, inklusive sjukdomar och sjukdomsbekämpning. Sauvignon blancs specifika egenskaper (sekundärt gewürztraminer). |
Bent
|
on 23 okt 1900-2115 w43 |
5 Vinframställning II och cabarnet sauvignon Vinframställning – de huvudsakliga aktiviteterna vid framställning av röda viner. Cabernet sauvignons specifika egenskaper. |
Tomas
|
on 13 nov 1900-2115 w46
|
7 Vinframställning IV och pinot noir Vinframställning – mognadslagring på fat och flaska, hygien och defektrisker, kompletterande vinkemi. Pinot noirs specifika egenskaper. (sekundärt gamay och tempranillo). |
Roland |
on 20 nov 1900-2115 w47 |
6 Vinframställning III och syrah Vinframställning – vad händer efter avslutad jäsning, dvs. stabilisering etc. Syrahs specifika egenskaper. (sekundärt nebbiolo och sangiovese). |
Bengt-Åke
|
må 25 nov 1900-2115 w48 | 8 Repetition av druvsorter Repetition
av de sex huvuddruvornas egenskaper. Genomgång av instuderingsfrågor och
genomförande av övningsprov. | Roland |
on 4 dec 1900-2115 w49 |
9 Prov Teoretiskt och praktiskt. Ingår. Deltagandeformen anpassas till egen önskad ambitionsnivå. |
Roland |
Ge bort/bli medlem i Munskänkarna
Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!
Förmåner
- Tidningen In Vino – 6 nr per år
- Löpande utskick av vinrecensioner
- Vinprovningar
- Kursverksamhet
Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)
Ge bort ett medlemskap!
För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.
Bli medlem nu! Logga in!