Kommande vinutbildningar

Druvkurs

Sektion Ystad
Typ Druvbetyg
Plats Ystad, -  
Datum/tid 2019-11-25 kl 19:00 - 21:15  
Provningsledare  
Pris 1000 SEK  

Druvkurs genomförs under hösten med fulltecknat deltagarantal (14).

Utrustning: Sex glas och anteckningsmateriel samt enligt egen ambitionsnivå kurshäfte ”Druvkurs medlem” och mallar för vintypsdokumentation.

Kursansvarig/lärare: Roland Jostrup, roland@jostrup.se eller 0411-179 58 eller 0739-06 80 15.

Kursplan

Datum/tid

Avsnitt

Lärare

to 26 sep

1900-2115    w39

1 Introduktion till de sex huvuddruvorna

Kursinformation. Sensorik. Provningsteknik. Övergripande druvbeskrivningar.

Roland

 

on 2 okt

1900-2115    w40

4 Vinframställning I och chardonnay

Vinframställning – de huvudsakliga aktiviteterna vid framställning av vita viner. Chardonnays specifika egenskaper.

Carl-Johan 

 

to 10 okt

1900-2115    w41

2 Vinodling I och riesling

 Vinodling – grundläggande förutsättningar som klimat, jordmån, klonval, terroir. Rieslings specifika egenskaper (sekundärt pinot gris).

Bent 

 

on 16 okt

1900-2115    w42

3 Vinodling II och sauvignon blanc

Vinodling - vinårets aktiviteter från vinterbeskärning till skörd, inklusive sjukdomar och sjukdomsbekämpning. Sauvignon blancs specifika egenskaper (sekundärt gewürztraminer).

Bent 

 

on 23 okt

1900-2115    w43

5 Vinframställning II och cabarnet sauvignon

Vinframställning – de huvudsakliga aktiviteterna vid framställning av röda viner. Cabernet sauvignons specifika egenskaper.

Tomas 

 

on 13 nov

1900-2115    w46

 

7 Vinframställning IV och pinot noir

 Vinframställning – mognadslagring på fat och flaska, hygien och defektrisker, kompletterande vinkemi. Pinot noirs specifika egenskaper. (sekundärt gamay och tempranillo).

Roland 

on 20 nov

1900-2115    w47

6 Vinframställning III och syrah

Vinframställning – vad händer efter avslutad jäsning, dvs. stabilisering etc. Syrahs specifika egenskaper. (sekundärt nebbiolo och sangiovese).

Bengt-Åke 

 

må 25 nov

1900-2115    w48

8 Repetition av druvsorter

Repetition av de sex huvuddruvornas egenskaper. Genomgång av instuderingsfrågor och genomförande av övningsprov.

Roland 

on 4 dec

1900-2115    w49

9 Prov

Teoretiskt och praktiskt. 

Ingår. Deltagandeformen anpassas till egen önskad ambitionsnivå.

Roland

Ge bort/bli medlem i Munskänkarna

Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!

Förmåner

  • Tidningen In Vino – 6 nr per år
  • Löpande utskick av vinrecensioner
  • Vinprovningar
  • Kursverksamhet

Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)

Ge bort ett medlemskap!

För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.


Bli medlem nu!
a2db876b-8c81-4f87-93c8-aac300e27320
14
1000
-
-