Rikssida Logga in
Logga in

Druvkurs

Sektion
Ystad  
Typ
Druvbetyg  
Plats
Ystad, -  
Datum/tid
2019-10-10 kl 19:00 - 21:15  
Provningsledare
 
Pris
1000 SEK  

Druvkurs genomförs under hösten med fulltecknat deltagarantal (14).

Utrustning: Sex glas och anteckningsmateriel samt enligt egen ambitionsnivå kurshäfte ”Druvkurs medlem” och mallar för vintypsdokumentation.

Kursansvarig/lärare: Roland Jostrup, roland@jostrup.se eller 0411-179 58 eller 0739-06 80 15.

Kursplan

Datum/tid

Avsnitt

Lärare

to 26 sep

1900-2115    w39

1 Introduktion till de sex huvuddruvorna

Kursinformation. Sensorik. Provningsteknik. Övergripande druvbeskrivningar.

Roland

 

on 2 okt

1900-2115    w40

4 Vinframställning I och chardonnay

Vinframställning – de huvudsakliga aktiviteterna vid framställning av vita viner. Chardonnays specifika egenskaper.

Carl-Johan 

 

to 10 okt

1900-2115    w41

2 Vinodling I och riesling

 Vinodling – grundläggande förutsättningar som klimat, jordmån, klonval, terroir. Rieslings specifika egenskaper (sekundärt pinot gris).

Bent 

 

on 16 okt

1900-2115    w42

3 Vinodling II och sauvignon blanc

Vinodling - vinårets aktiviteter från vinterbeskärning till skörd, inklusive sjukdomar och sjukdomsbekämpning. Sauvignon blancs specifika egenskaper (sekundärt gewürztraminer).

Bent 

 

on 23 okt

1900-2115    w43

5 Vinframställning II och cabarnet sauvignon

Vinframställning – de huvudsakliga aktiviteterna vid framställning av röda viner. Cabernet sauvignons specifika egenskaper.

Tomas 

 

on 13 nov

1900-2115    w46

 

7 Vinframställning IV och pinot noir

 Vinframställning – mognadslagring på fat och flaska, hygien och defektrisker, kompletterande vinkemi. Pinot noirs specifika egenskaper. (sekundärt gamay och tempranillo).

Roland 

on 20 nov

1900-2115    w47

6 Vinframställning III och syrah

Vinframställning – vad händer efter avslutad jäsning, dvs. stabilisering etc. Syrahs specifika egenskaper. (sekundärt nebbiolo och sangiovese).

Bengt-Åke 

 

må 25 nov

1900-2115    w48

8 Repetition av druvsorter

Repetition av de sex huvuddruvornas egenskaper. Genomgång av instuderingsfrågor och genomförande av övningsprov.

Roland 

on 4 dec

1900-2115    w49

9 Prov

Teoretiskt och praktiskt. 

Ingår. Deltagandeformen anpassas till egen önskad ambitionsnivå.

Roland

Mer än bara ett medlemskap

Som medlem i Munskänkarna träffar du inte bara likasinnade vinintresserade människor, du lär dig framförallt mer om vin.

Det här får du som medlem

Som medlem får du tillgång till ett brett utbud av vinprovningar och vinutbildningar till ett förmånligt pris. Du får medlemstidningen Munskänken hem i din brevlåda åtta gånger per år och varje månad kommer ett nyhetsbrev med aktuella vintips direkt till din e-post.

Medlemsavgiften 375 kr avser kalenderår (1 januari - 31 december). Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande år. 

Munskänkarna följer GDPR, ta del av vår Personuppgiftspolicy

 


Bli medlem nu! Logga in!
a2db876b-8c81-4f87-93c8-aac300e27320
14
1000
-
-

En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Cookies används till att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål, val och intressen. Enligt den nya lagen om elektronisk kommunikation behöver vi informera om att vår webbplats använder cookies. Genom att gå vidare på hemsidan godkänner du att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till.

Din webbläsare ger en möjlighet att stänga av lagringen av cookies på din dator. Det finns då en risk för att vissa av tjänsterna på webbplatsen slutar att fungera.

OK