Kommande vinutbildningar

Vin- och matkurs vt 2023

Sektion Bryssel
Typ Vin & mat
Plats se inbjudan, meddelas senare  
Datum/tid 2023-03-23 kl 18:45 - 21:00  
Provningsledare Lena Jakobsson och Gun Merila  
Medlemspris 130 EUR  
Gästpris 150 EUR  
Matpris -  
Lediga platser 0 st  

Datum då bokning öppnas för…

Sektionsmedlemmar 2023-02-24 20:00  
Alla medlemmar Anmälan ej tillgänglig  
Gäster till medlem 2023-02-28 12:00  
Sista anmälningsdag 2023-03-15  

Anmälan avser hela kursen!

Inbjudan till Vin och mat-kursen vårterminen 2023

Nu kommer det en kurs för dig som vill veta mer om hur man passar ihop vin med mat eller har ett gott vin som du inte vet vad du ska servera till. Kursen omfattar 5 tillfällen.

Kursen kostar 130 euro och då ingår såväl vin och tilltugg/mat under de första fyra tillfällena. Till det femte tillfället bekostar deltagarna själva drycken och tilltugget/maten.

 

Sista anmälningsdag är onsdag den 15 mars.

Anmälan görs på vår hemsida (www.munskankarna.se/bryssel) och avser hela kursen.

 

Lektion 1, 2, 4 och 5 kommer hållas hemma hos Lena Jakobsson och lektion 3 hos Annica Florén. (Adresser meddelas deltagarna efter den 15 mars.)

 

Syfte med kursen:

Att ge ökad kunskap om hur smaksinnet fungerar, vilka smaker som finns och var de finns, hur smaker i råvaror och maträtter påverkar och förändrar vinets upplevda smak, hur tillagningsmetod och tillbehör påverkar kombinationen samt hur man med denna kunskap kan förutse hur mötet mellan en maträtt och ett vin skulle kunna te sig.

Förkunskaper:

Kursen kräver inga förkunskapskrav.

Datum

Kursen startar kl. 18.45 och slutar 21.00.

Torsdag den 23 mars – lektion 1

Surt, sött, salt och beskt – Introduktion i smaker, hur vi bedömer ett vins smak och struktur samt exempel på hur några utvalda råvaror påverkar vita och röda viner.

Torsdag den 27 april – lektion 2

Vad och vilka smaker påverkar mötet mellan mat och vin? Fördjupning i grundsmakernas påverkan.

Torsdag den 25 maj – lektion 3

Vinvänner och vinovänner. Hur beska, umami och kryddighet påverkar vinupplevelsen samt hur vi kan hantera effekterna av dessa.

Torsdag den 8 juni – lektion 4

Hur en maträtt kan komponeras utifrån vinets egenskaper. Praktiskt och aktivt deltagande från alla.

Torsdag den 29 juni - lektion 5

Vi avslutar med en gemensam måltid där deltagarna, i grupper om två, bjuder på en egen kombination av mat och vin.

 

Styrelsen genom Gun Merila, utbildningsansvarig och Lena Jakobsson, kursansvarig

 

 

Har du några frågor om kursen kan du kontakta Lena på Lena.Geson(at)gmail.com, med kopia till Gun på  (g.merila(at)gmail.com)

 

 

Ge bort/bli medlem i Munskänkarna

Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!

Förmåner

  • Tidningen In Vino – 6 nr per år
  • Löpande utskick av vinrecensioner
  • Vinprovningar
  • Kursverksamhet

Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)

Ge bort ett medlemskap!

För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.


Bli medlem nu!
c92e1dfe-6670-4594-ae4b-afb300b41e5f
0
130
150
-