Kommande vinutbildningar
Vin- och matkurs vt 2023
Sektion | Bryssel |
Typ | Vin & mat |
Plats | se inbjudan, meddelas senare |
Datum/tid | 2023-03-23 kl 18:45 - 21:00 |
Provningsledare | Lena Jakobsson och Gun Merila |
Medlemspris | 130 EUR |
Gästpris | 150 EUR |
Matpris | - |
Lediga platser | 0 st |
Datum då bokning öppnas för…
Sektionsmedlemmar | 2023-02-24 20:00 |
Alla medlemmar | Anmälan ej tillgänglig |
Gäster till medlem | 2023-02-28 12:00 |
Sista anmälningsdag | 2023-03-15 |
Anmälan avser hela kursen!
Inbjudan till Vin och
mat-kursen vårterminen 2023
Nu kommer det en kurs
för dig som vill veta mer om hur man passar ihop vin med mat eller har ett gott
vin som du inte vet vad du ska servera till. Kursen omfattar 5 tillfällen.
Kursen kostar 130 euro
och då ingår såväl vin och tilltugg/mat under de första fyra tillfällena. Till
det femte tillfället bekostar deltagarna själva drycken och tilltugget/maten.
Sista anmälningsdag är
onsdag den 15 mars.
Anmälan görs på vår
hemsida (www.munskankarna.se/bryssel)
och avser hela kursen.
Lektion 1, 2, 4 och 5 kommer hållas
hemma hos Lena Jakobsson och lektion 3 hos Annica Florén. (Adresser meddelas deltagarna efter den
15 mars.)
Syfte med kursen:
Att ge ökad kunskap om
hur smaksinnet fungerar, vilka smaker som finns och var de finns, hur smaker i
råvaror och maträtter påverkar och förändrar vinets upplevda smak, hur
tillagningsmetod och tillbehör påverkar kombinationen samt hur man med denna
kunskap kan förutse hur mötet mellan en maträtt och ett vin skulle kunna te
sig.
Förkunskaper:
Kursen kräver inga
förkunskapskrav.
Datum
Kursen startar kl.
18.45 och slutar 21.00.
Torsdag den 23 mars –
lektion 1
Surt, sött, salt och
beskt – Introduktion i smaker, hur vi bedömer ett vins smak och struktur samt
exempel på hur några utvalda råvaror påverkar vita och röda viner.
Torsdag den 27 april –
lektion 2
Vad och vilka smaker
påverkar mötet mellan mat och vin? Fördjupning i grundsmakernas påverkan.
Torsdag den 25 maj –
lektion 3
Vinvänner och
vinovänner. Hur beska, umami och kryddighet påverkar vinupplevelsen samt hur vi
kan hantera effekterna av dessa.
Torsdag den 8 juni –
lektion 4
Hur en maträtt kan
komponeras utifrån vinets egenskaper. Praktiskt och aktivt deltagande från
alla.
Torsdag den 29 juni -
lektion 5
Vi avslutar med en
gemensam måltid där deltagarna, i grupper om två, bjuder på en egen kombination
av mat och vin.
Styrelsen
genom Gun Merila, utbildningsansvarig och Lena Jakobsson, kursansvarig
Har du några
frågor om kursen kan du kontakta Lena på Lena.Geson(at)gmail.com,
med kopia till Gun på (g.merila(at)gmail.com)
Som medlem i Munskänkarna träffar du vinintresserade människor, och du lär dig framförallt mer om vin.
Medlemsförmåner
- Tidningen In Vino – 6 nr per år
- Löpande utskick av vinrecensioner
- Vinprovningar
- Kursverksamhet
Medlemsavgiften på 375 kr avser kalenderår (1 januari–31 december).
Blir du medlem efter den 12 oktober 2022 gäller medlemskapet även för 2023. (Medlemsavgift ej momspliktig.)
Vill du ge bort ett medlemskap?
För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.
Föreningen Munskänkarna org nr: 802002-3613
Bli medlem nu! Logga in!