Rikssida Logga in
Logga in

Vin och mat (online) - konsten att kombinera

Sektion
Kungsholmen  
Typ
Vin & mat  
Plats
Online - på distans, Länk skickas till anmälda deltagare  
Datum/tid
2021-02-01 kl 18:30 - 20:00  
Provningsledare
Tomas Vanecek  
Medlemspris
400 SEK  
Gästpris
-  
Matpris
-  
Lediga platser
0 st  

Datum då bokning öppnas för...
Sektionsmedlemmar
2020-10-14 12:00  
Alla medlemmar
2020-10-19 12:00  
Gäster
Anmälan ej tillgänglig  

Sista reg.dag
2021-01-28  

Vin och mat är tillbaka och för första gången hålls kursen på distans.


Kursen som ger dig en introduktion till konsten att kombinera mat och vin under fyra kvällar i höst. Kursen inleds med en genomgång av grundsmaker samt hur dessa påverkar maten och i förlängningen även den valda drycken.


Grundsmakerna följer sedan med i de praktiska övningar som både är roliga och nyttiga för att du ska utvecklas som vinkännare. Under fyra tillfällen provar vi viner och olika tilltugg för att få bättre förståelse kring de nyanser som gör att mat med olika tillbehör kan kombineras på bästa sätt med vin.


Vi kommer att lära oss vilka druvor som passar till vilka smaker. Hur ska vi kombinera olika smaker för att få ut bästa möjliga upplevelse av vinet? Och vilka vin-matkombinationer ska vi undvika?


Strukturen och teorin kommer att vara den samma men anpassad för distans; övningarna och provningarna gör ni hemma. Instruktioner och inköpslistor får ni i god tid innan. Kursen kommer också att innehålla blandat lärande som tex arbete i grupp.


Som deltagare kommer du att köpa mat, ingredienser och vin, vilket gör att priset på kursen kommer att justeras till 100 kr per gång - totalt 400 kr för fyra tillfällen. Datumen blir de samma som planerat i höstas. 


måndag 1 februari, onsdag 3 februari, onsdag 10 februari, fredag 12 februari


Vi börjar kl. 18.30 och avslutar 20.00.


Visst kommer upplevelsen att gå denna kurs på distans att vara annorlunda, men låt oss göra det bästa av möjligheten.


Efter avslutad kurs är det förväntat att deltagarna förstår samspel mellan smaker i vin och smaker i mat för att på bästa sätt kunna hitta kombinationer som höjer både maten och vinet.


Pris: 400 kronor per person.

Mer än bara ett medlemskap

Som medlem i Munskänkarna träffar du inte bara likasinnade vinintresserade människor, du lär dig framförallt mer om vin.

Det här får du som medlem

Som medlem får du tillgång till ett brett utbud av vinprovningar och vinutbildningar till ett förmånligt pris. Du får medlemstidningen Munskänken hem i din brevlåda åtta gånger per år och varje månad kommer ett nyhetsbrev med aktuella vintips direkt till din e-post.

Medlemsavgiften 375 kr avser kalenderår (1 januari - 31 december). Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande år. 

Munskänkarna följer GDPR, ta del av vår Personuppgiftspolicy

 


Bli medlem nu! Logga in!
ef44317c-b0fb-4289-bf25-ac4a014b10a4
0
400
-
-

En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Cookies används till att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål, val och intressen. Enligt den nya lagen om elektronisk kommunikation behöver vi informera om att vår webbplats använder cookies. Genom att gå vidare på hemsidan godkänner du att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till.

Din webbläsare ger en möjlighet att stänga av lagringen av cookies på din dator. Det finns då en risk för att vissa av tjänsterna på webbplatsen slutar att fungera.

OK