Välkommen till Munskänkarna Örnsköldsvik

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

Här informerar vi om sektion Örnsköldsvik och vår ambition är att Du skall få aktuell bild om våra aktiviteter.

 Vår målsättning är att vi skall träffas under trevliga och avspända former, för att lära oss mera om viner och även andra drycker, från hela världen.

 Även den som inte är medlem är välkommen att delta i våra provningar för att känna sig för inför ett eventuellt medlemskap. Kontakta någon i styrelsen eller följ med någon i den egna vänkretsen som är medlem!

Det ställs inga förkunskaper hos den som vill bli medlem. Meningen med ett medlemskap är att få möjlighet att förvärva kunskaper!

Vill ni läsa mer om vad vi gör så finns vi även på Facebook.

Väl mött hos Munskänkarna i Örnsköldsvik!

 

/ Styrelsen Örnsköldsvik 

Aktuellt

 • Vinstugan: Faktorerna bakom ditt vinval
  Riks

  Publicerat:

 • Undersökning om Munskänkarna från Demoskop
  Riks

  Publicerat:

 • In Vino nominerad till Publishingpriset
  Riks

  Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
 • Introduktionsträff

  Medborgarskolan - 2023-10-18

 • Viner från Schweiz

  Scandic - 2023-10-20

Utbildningar

Mer om oss

Årets vinort

Årets vinort 2023 är Alto Adige – Italiens nordligaste och mest alpina vinregion. Med sin historiska koppling och närhet till Österrike är det lite av en blandning av germansk stringens och italiensk charm.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.

Årets bästa vin

Vilka blir årets favoriter på temat chardonnay? Medlemmarna nominerar och röstar fram Årets bästa vin 2023 – medlemmarnas val. Senare i år utser våra provningsgrupper Årets munskänksvin 2023 på samma tema.