Unga Munskänkar

Ung och nyfiken på vin?

Välkommen till oss på Munskänkarna! Gruppen Unga Munskänkar bildades sommaren 2018 för att locka fler yngre vinintresserade medlemmar och bidra till en jämnare åldersfördelning i föreningen.

Munskänkarna består av en salig blandning människor med intresset för vin och måltiden som gemensam nämnare. Vi är många – snart 30 000 medlemmar – som tycker att Munskänkarna erbjuder en fantastisk meny att plocka kunskap, erfarenheter och nya upplevelser från.


Föreningen är en samlingsplats för alla vinintresserade som vill lära mer om vin och om samspelet mellan mat och dryck. Genom att utforma och erbjuda aktiviteter som lockar yngre, samt kommunicera Munskänkarnas budskap i nya format vill gruppen Unga Munskänkar stödja sektionerna i arbetet att nå ut till vinintresserade i åldern 25-45 år.


Unga Munskänkar tror att en ingrediens är att våga tänka och testa nya former, inte minst vad gäller vinprovningar. – Att variera provningarna och ibland erbjuda korta, flexibla provningar kan göra det möjligt för fler att nyttja föreningens aktiviteter och därmed bli och förbli medlemmar, säger Tobias Uhrberg som är gruppens ordförande.

Vinprovningar med nya format har testats i bland annat Örnsköldsvik, Mariehamn, Karlstad, Stockholm och Jönköping. I Unga Munskänkars Idébok har gruppen samlat tips och råd om hur vi bättre når ut till alla åldrar, samt olika exempel på nya provningskoncept. I boken delar också tre unga munskänkar med sig av sina tankar och upplevelser kring vin. Dem och fler kan du läsa om på vårt Instagram-konto @munskankarna eller klicka på bilderna här på sidan

Idéboken finns tillgänglig för funktionärer i CRM.

Vill du hjälpa oss utveckla Unga Munskänkar?

Vi behöver din hjälp att utveckla Unga Munskänkar. Hör gärna av dig med tankar om provningar och koncept som fungerat bra i din sektion, eller om du vill arbeta aktivt med dessa frågor.

Kontakta oss                                                 Hitta din sektion här
unga@munskankarna.se         

Caroline Edgren

Nicklas Rosenberg

Henrik Åkesson

Marie Dahlgren