Årets bästa vin – medlemmarnas val

Munskänkarna har utsett Årets bästa vin sedan 2021. Det är medlemmarna själva som nominerar och röstar fram de vinnande vinerna. Temat kan variera, och 2024 handlar det om mousserande viner.

Rösta på de sex finalistvinerna 2024

Sista dag för att rösta är 15 oktober.

Utgångspunkten för Årets bästa vin är att de ska finnas i Systembolagets sortiment. Alla medlemmar bjuds in att nominera sina favoriter under våren. En arbetsgrupp inom Munskänkarna presenterar sedan finalistvinerna och fram till mitten av hösten pågår omröstningen bland medlemmarna. De vinnande vinerna i Medlemmarnas val presenteras i Munskänkarnas magasin In Vino i december.

Många sektioner passar också på att genomföra provningar av finalistvinerna. För att underlätta för sektionerna, erbjuder Munskänkarna ett särskilt provningsunderlag för Årets bästa vin, med bland annat ett bildspel som presenterar finalistvinerna. Detta material kan du också använda för att enkelt ordna en hemmaprovning.

Årets bästa vin 2024

Provningsunderlag Årets bästa vin 2024

Rösta och vinn en sommelier!

I samband med omröstningen 2024 tävlar både sektioner och röstande medlemmar om fina priser.

Tävling för enskild medlem:
Medlem som röstar har chansen att vinna en privat vinprovning på valfritt tema med sommelier Maria Torén. Inköp av viner till ett värde av 2 000 kr ingår.

Tävling för sektionerna:
Av alla sektioner som anordnar vinprovning av finalvinerna kommer vi att lotta ut ett unikt provningstillfälle med sommelieren Maria Torén på tema som sektionen själv väljer. Inköp av viner till ett värde av 9 000 kr ingår.

Årets munskänksvin – provningsgruppernas val

Förutom medlemmarnas val utser Munskänkarnas olika provningsgrupper sina favoriter, utifrån årets tema. Årets munskänksvin har varit en återkommande utmärkelse under många år och även detta presenteras i Munskänkarnas magasin In Vino i december.