Årets bästa vin

Temat för 2022 års upplaga av Årets bästa vin är Spanien och de tre kategorierna är rött respektive vitt vin samt sherry.

Årets bästa vin är ett nytt initiativ i föreningen Munskänkarna. Konceptet testades för första gången under 2021. Syftet med omröstningen är att stimulera medlemmarna att pröva nya viner. I den första omgången har du som medlem möjlighet att nominera ditt favoritvin i någon av kategorierna. I den andra får du chansen att prova viner som andra medlemmar rekommenderar och som du själv kanske inte har provat. 

Under 2022 är temat för Årets bästa vin spanskt – med anledning av Årets vinort. De viner nomineras är spanska och faller in i kategorierna rött respektive vitt vin samt sherry. Pris är inte ett kriterium, däremot ska vinerna finnas i fasta sortimentet, så att du som medlem kan få tag i vinerna året runt, oavsett var i landet du bor.

Årets bästa vin pågår under hela året och delas in i två omgångar med nominering under våren som ger underlag för provningar av finalistvinerna ute i sektionerna. Därefter har medlemmarna möjlighet att rösta fram vinnarna. Omröstning pågår från den 15 maj till den 15 oktober. 

Rösta på dina favoriter i Årets bästa vin här