Årets bästa vin 2022

Skrivet av: Munskänkarna

Temat för 2022 års upplaga av Årets bästa vin är Spanien och de tre kategorierna är sherry, vitt vin respektive rött vin.

Valet av årets tema är kopplat till Jerez – Årets vinort 2022. De viner som kan nomineras ska vara spanska och falla in i kategorierna sherry, vitt vin eller rött vin. Pris är denna gång inte ett kriterium, däremot ska vinerna finnas i fasta sortimentet. Anledningen är att det ska finnas rimliga chanser att få tag på vinerna året runt, oavsett var i landet du bor.

Nominera dina spanska favoriter

Vill du vara med och göra din röst hörd? Nomineringsperioden pågår till den 31 mars. Fyll i namn och systembolagsnummer på dina nomineringar, samt dina egna uppgifter.

Nomineringsformuläret hittar du här

Omröstningen

När nomineringarna tillkännagivits pågår omröstning från den 15 maj till den 15 oktober. Sektionerna kan då genomföra provningar av finalvinerna. Vinnarna kommer att presenteras i årets sista nummer av medlemstidningen In Vino.

Även denna gång kommer vi att ha andra tävlingar kopplande till omröstningen. Mer information kommer.

Syftet 

Syftet med omröstningen är att stimulera medlemmarna att pröva nya viner. I den första omgången har du som medlem möjlighet att nominera ditt favoritvin i någon av kategorierna. I den andra får du chansen att prova viner som andra medlemmar rekommenderar och som du själv kanske inte har provat. Många sektioner kommer att genomföra provningar längre fram i vår där ni gemensamt kan prova finalisterna, men kom ihåg: det är alltid din egen smak om avgör vilka viner du ska rösta på!