Nyheter om vårens kurser och provningar

Nyheter om vårens kurser och provningar

Nu har Coronarestriktionerna äntligen släppt och vi kan börja dra igång vårens verksamhet på allvar

Vi är faktiskt redan igång och vi hade nyligen premiär för vår nystartade provningsserie där vem som helst i föreningen får ordna en provning på eget tema. Först ut var Kjell Ejdelind som drog fulla hus med sin provning av Grenacheviner från sex länder och fyra kontinenter. En trevlig tillställning och vi tackar Kjell för modet att vara först ut!

Den 7 april har vi bokat en ny provning i denna serie på Temat Amerikansk Pinot Noir som vi i provningsgruppen kommer att hålla. Vi söker nu ytterligare ett par provningsledare till denna serie. Vi har inplanerade provningar den 15 mars och 10 maj. Hör av er till Johan Berglund på email: jberglun@its.jnj.com om du är intresserad av att leda en informell provning av dina favoritviner, område, eller vad för något som helst!

Blindprovning

På tisdag den 22 februari drar vi också igång vår andra nysatsning. Denna provningsserie fokuserar på kontinuerlig övning i att känna igen de vanligaste röda och vita druvorna. Under Mats Lindebergs säkra ledning kommer vi att genomföra en blindprovning i månaden. Provningen är upplagd ungefär på samma sätt som tvåbetygsprovningarna och spänner över de tjugo vanligaste druvorna. Tiderna för dessa provningar är redan upplagda på hemsidan och går av stapeln: 22/2, 29/3, 28/4, 31/5, 28/6

Ordinarie provningar

Vi kommer också att börja köra igång de ordinarie provningarna med tillhörande middag på Parapeten. Här har vi följande datum bokade:

  • 25/3 Årsmöte + provning. Årets vinort- Jerez- Sherry med Anders Öhman
  • 22/4 Nigab - Vin & Mat
  • 3/6 Sardinien med Carl-Magnus Hedin, Carliot Wines/Tidblom Group

Specialprovningar

Specialprovningarna körs som vanligt på Sköldenborg med följande konfirmerade provningar:

  • 12/3 Champagne Colin- Vinupplevelser
  • 7/5 Tema kommer

Vi kommer att jobba fram några fler provningar under våren och återkommer med dessa.

Kursverksamheten

När det gäller kursverksamheten så har vi också planerat för vårens utbud. Först ut är 1-betygskursen som kommer starta v. 9 och som löper över 8 tillfällen + provtillfället. Denna kurs lades ut för anmälan på hemsidan under helgen. Senare i vår kommer vi erbjuda den populära Giro d’Italia med preliminär kursstart under v. 15. Vi återkommer med mer exakta datum för kursstart och kursanmälan görs via hemsidan.

Det är även snart dags för det årliga 2-betygsprovet som infaller den 19 mars, men eftersom det var länge sedan vi kunde erbjuda 2-betygskursen så kommer vi inte erbjuda något testtillfälle i Helsingborg i år. Vi rekommenderar er som vill ta provet att anmäla er till testtillfällen i tex Malmö eller någon annan sektion som kommer erbjuda testet. Vi satsar istället på att ha ett bra underlag till provet 2023. Under våren kommer vi som sagt erbjuda 1-betygskursen och de som önskar kan gå vidare till 2-betygskursen under hösten och sen vara redo för provet i mars nästa år.

Så gå in på hemsidan och håll koll på anmälningsdatum till vårens provningar och kurser. Vi i provnings- och utbildningsgruppen tar tacksamt emot synpunkter och tips på provningar och framtida kurser. Ni kan kontakta oss på mail:

Provningsgruppen:

Christer Burheim: christer.burheim@gmail.com

Anders Bjurestig: anders.bjurestig@telia.com

Johan Berglund: jberglun@its.jnj.com

Utbildningsgruppen:

Catarina Önning: c.seyer@telia.com

Helen Rönnqvist: Helen.Ronnqvist@axis.com