Välkommen till Munskänkarna i Malmö

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar och olika utbildningar till våra medlemmar, oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

Genom provningar och utbildningar erbjuds du möjligheter till nya, spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Med ökad kunskap kommer nyfikenheten att lära och förstå mer.

Du hittar mer information om hur du blir medlem, våra provningar och utbildningar i menyn.

Varmt välkommen till vår sektion!

Aktuellt

 • Årets bästa vin 2023
  Riks

  Publicerat:

 • 2024 års resestipendiater
  Riks

  Publicerat:

 • Pfalz är Årets vinort 2024
  Riks

  Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
 • Nyhetsprovning december

  SPF Malmö - 2023-12-20

 • Vulkanviner

  SPF:s lokal - 2024-01-16

Utbildningar
 • Prov Världens Vinländer

  Kockum fritid - 2024-01-13

 • Prov Druvor och vin

  Kockum fritid - 2024-01-13

Mer om vårt digra utbud av utbildningar

Årets vinort

Årets vinort 2023 är Alto Adige – Italiens nordligaste och mest alpina vinregion. Med sin historiska koppling och närhet till Österrike är det lite av en blandning av germansk stringens och italiensk charm.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.

Årets bästa vin

Vilka blir årets favoriter på temat chardonnay? Medlemmarna nominerar och röstar fram Årets bästa vin 2023 – medlemmarnas val. Senare i år utser våra provningsgrupper Årets munskänksvin 2023 på samma tema.