Välkommen till vår sektion!

Torekovsektionen har funnits sedan 2002.

Vi har normalt 8 till 9 provningar per år. Vid provningarna äter vi en gemensam måltid där maten är anpassad till de viner vi provar. Vi håller till i Gamla skolan. Under covidpandemin har vi varit i det rymligare Församlingshemmet.

Genom våra provningar, erbjuder vi möjligheten till nya, spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Med ökad kunskap kommer nyfikenheten att lära och förstå mer.
Du hittar mer information hur du blir medlem, om våra provningar och om utbildningar i menyn Om oss.


Varmt välkommen till vår sektion!

Aktuellt

 • 26 000-medlemmarstrecket passerat
  Riks

  Publicerat:

 • Munskänkarna positiva till Winefinder-domen
  Riks

  Publicerat:

 • Chenin for the win
  Riks

  Publicerat:

På gång

Verksamhetsberättelse och Resultat- och balansräkning för 2020 finns nu tillgängliga på sektionssidan. Du hittar dem genom att gå till Mina sidor - Ladda ner - Årsmöteshandlingar. De finns längst ner i raden av dokument.

Tävling i blindprovning

Den 10 oktober 2021 genomförde vi en blindprovning av 3 vita och 3 röda viner. Uppgiften var att identifiera druvsort, land och region. Vinnaren i sektionstävlingen har möjlighet att få tävla på regionnivå.

Årets bästa vin

Årets bästa vin är ett nytt initiativ i föreningen Munskänkarna. Temat för 2022 års upplaga är Spanien och de tre kategorierna är rött respektive vitt vin samt sherry.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.