Välkommen till vår sektion i Hjo!

Är du intresserad av vin?

Våra vinprovningar

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

För att delta behöver du inte ha stora vinkunskaper, men du bör självklart ha ett stort intresse av att lära dig mera om vin. På våra möten, har vi som regel ett föredrag med en efterföljande vinprovning och därefter intar vi en god måltid. Våra möten är för det mesta mycket välbesökta. Normalt är vi cirka fyrtio personer och ofta har vi många, alltid lika välkomna gäster, bland deltagarna. 

Genom våra provningar, erbjuder vi möjligheten till nya, spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner på egen hand.

Du hittar mer information om hur du blir medlem, om våra provningar och utbildningar i menyn.

Varmt välkommen till vår sektion!

Aktuellt

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
  • Viner från Årets Vinort Alto Adige 2023, med Carina Olofsson Gavelin, Gavelinwine

    Hotell Bellevue - 2023-09-21

  • Vin- och ostprovning med Anders Roos

    Falbygdens Osteria - 2023-10-26

Utbildningar

Mer om oss

Årets vinort

Årets vinort 2023 är Alto Adige – Italiens nordligaste och mest alpina vinregion. Med sin historiska koppling och närhet till Österrike är det lite av en blandning av germansk stringens och italiensk charm.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.

Årets bästa vin

Vilka blir årets favoriter på temat chardonnay? Medlemmarna nominerar och röstar fram Årets bästa vin 2023 – medlemmarnas val. Senare i år utser våra provningsgrupper Årets munskänksvin 2023 på samma tema.