Välkommen till vår sektion i Hjo!

Är du intresserad av vin?

Våra vinprovningar

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

För att delta behöver du inte ha stora vinkunskaper, men du bör självklart ha ett stort intresse av att lära dig mera om vin. På våra möten, har vi som regel ett föredrag med en efterföljande vinprovning och därefter intar vi en god måltid. Våra möten är för det mesta mycket välbesökta. Normalt är vi cirka fyrtio personer och ofta har vi många, alltid lika välkomna gäster, bland deltagarna. 

Genom våra provningar, erbjuder vi möjligheten till nya, spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner på egen hand.

Du hittar mer information om hur du blir medlem, om våra provningar och utbildningar i menyn.

Varmt välkommen till vår sektion!

Aktuellt

På gång

Här kommer våra aktiviteter att visas, kurser och provningar. För tillfället har vi ingen aktivitet planerad, kontakta gärna oss för mer information. Kolla även under fliken aktuellt för mer information.
Välkommen åter

Mer om oss

Årets bästa vin

Årets bästa vin är ett nytt initiativ i föreningen Munskänkarna. Temat för 2022 års upplaga är Spanien och de tre kategorierna är rött respektive vitt vin samt sherry.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.

Årets vinort 2022: Jerez

Det var framför allt den snabba och spännande utvecklingen vad gäller kvalitet, hantverksmässighet, vingårdsbeteckningar och vinstilar som gjorde att valet av Årets vinort för 2022 föll på just Jerez.