Välkommen till vår sektion!

Munskänkarna i Åkersberga är en ideell förening bildad 2007 med syfte att öka kännedom och kunskap om vin och andra ädla drycker, samt verka för goda och måttfulla dryckesseder.

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar, oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin och mat.

Hos oss får du möjlighet att prova kvalitetsviner från hela världen till en rimlig kostnad. Provningarna leds av erfarna munskänkar och andra vinkunniga experter, till exempel producenter, skribenter och importörer. Vi är ca 180 medlemmar och provning sker ungefär en gång i månaden i Folkets Hus i Åkersberga. Ofta äter vi en måltid i samband med provningen. Läs mer under respektive provning.

Munskänkarna genomför också utbildningar för dig som vill lära dig mer. Utbildningsprogrammet omfattar ett stort antal kurser, allt från introduktionskurs där man lär sig hur man provar vin, till vår mycket avancerade trebetygsutbildning. Kurserna genomförs utan krav på att delta i slutprov. I Åkersberga erbjuder vi nu en ny form – ”kortkurs” – ett tillfälle för att få en fördjupad kunskap i ett specifikt ämne och som kompletterar Munskänkarnas ordinarie kurser. Kortkurser erbjuder medlemmar möjlighet att delta utan att behöva binda sig för kurskvällar under en längre tidsperiod. Varje tillfälle består av tre delar: teori/ föredragning, individuell provning av vinerna, gemensam analys och diskussion tillsammans med kursledaren.
Läs mer vilka kurser vi erbjuder eller kom med förslag. Ansvarig för Åkersbergas utbildningar är Marie Ende. Om du vill delta eller bara är nyfiken på vad de olika utbildningarna innehåller – kontakta Marie via mail.

Vi har en egen provningsgrupp, ledd av Freddy Wahlström. Provningsgruppen samlar information om olika teman, intressanta och kunniga provningsledare i syfte att kunna föreslå ett varierat utbud av provningar.
Har du förslag eller idéer om teman, provningsledare eller nya platser så kontakta Freddy via mail.

Som medlem i Munskänkarna får du också exklusiv information om nya viner, bra köp, rapporter från vinvärlden och mycket annat genom medlemstidningen, föreningens hemsida och nyhetsbrev. Medlemsavgiften är 375 kr per kalenderår. För att bli medlem, gå till Munskänkarnas startsida munskankarna.se/sv/bli-medlem/

Följ och gilla oss på Facebook. Munskänkarna i Åkersberga

 Är det något annat om Munskänkarna i allmänhet eller Åkersbergasektionen i synnerhet du funderar på eller har frågor om - kontakta ordförande Agneta Nyberg via mail.