Stockholm Sjöstaden

Välkommen till Munskänkarna sektion Sjöstaden!

Munskänkarna sektion Stockholm Sjöstaden bildades den 18 December 2012. Vi erbjuder våra medlemmar vinprovningar och utbildningar i egen regi.

Bli medlem i sektion Stockholm Sjöstaden

Genom våra provningar, erbjuder vi möjligheten till nya, spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Med nya upplevelser kommer nyfikenheten att lära och förstå mer.

Du hittar mer information om hur du blir medlem, våra provningar och utbildningar i menyn.

Under "Om oss" hittar bl.a. kontaktuppgifter till sektionens styrelse.

Varmt välkommen till vår sektion!

Aktuellt

  • 92 nyexaminerade i Fördjupad vinkunskap
    Riks

    Publicerat:

  • Rekordmånga förslag på vinort till 2026
    Riks

    Publicerat:

  • De vann Munskänkarnas blindprovningstävling
    Riks

    Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
Utbildningar
  • Vin och Mat

    Norra Hammarbyhamnen - 2025-08-19

Mer om oss

Vinprovningar

Vinprovningarna under hösten är planerade att äga rum 27 augusti Bordeaux mot Super-Toscana, 25 september Katalonien, 23 oktober Ukraina, 19 november Alsace och Champagne i december.

Kurs Vin & Mat - Konsten att kombinera

Nu kan du anmäla dig till kursen "Vin & Mat – Konsten att kombinera" som startar tisdagen den 19 augusti . Den leds av Tomas Vanecek från Munskänkarna Kungsholmen och är en uppdaterad version av den populära kursen "Vin och mat", som tidigare hållits både online och i klassrum.

Årets vinort 2025

Den franska regionen Jura har valts till årets vinort 2025. Det är en av Frankrikes minsta vinregioner som samtidigt erbjuder ett varierat utbud av viner i olika stilar. Det är också ett uppskattat besöksmål, inte bara för den som gillar mat och vin, utan också för den som uppskattar ett spännande landskap, pittoreska byar och en vild natur.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.