Falkenberg

Välkommen till munskänkarna i Falkenberg!

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar, oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

Bli medlem i sektion Falkenberg

Genom våra provningar, erbjuder vi möjligheten till nya, spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Med ökad kunskap kommer nyfikenheten att lära och förstå mer.

Du hittar mer information om hur du blir medlem, våra provningar och utbildningar i menyn.

Varmt välkommen till vår sektion!

Har du frågor kontakta Fredrik Carlsson Sjöö 070 - 558 32 05

--------------------------------------

 

 

 

 

 

Aktuellt

 • Nominera Årets vinort 2025
  Riks

  Publicerat:

 • Regiontävlingens vinlista
  Riks

  Publicerat:

 • Årets bästa vin – medlemmarnas val 2024
  Riks

  Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
 • Viner från Schweiz med Vinum Alpes

  Tryckhallen, Hwitan - 2024-05-17

Utbildningar

Sektion Falkenberg

Liten stationsprovning Bistro Grand

Lördagen 6 april var det dags för en liten stations provning på BistroGrand. Peter med personal lät oss smaka på lite av vad dom har på sin vinlista och till det serverades några smårätter som smakade utmärkt. 72 personer deltog i en uppskattad provning

Årsmötet 2024

120 medlemmar deltog på Årsmötet. Efterföljande provning "Kanalkampen 2" leddes av Ingrid & Fredrik och var mycket uppskattad av deltatagarna. Diplom för genomförda kurser samt skopor & band delades ut.

Italiensk afton med Luca Zadra

77 st deltagare lyssnade på Luca när han berättade om mat och vin från Italien. Ingela höll i vinprovningen och berättade om vinerna. Vi serverades två olika Pinsa, italiensk delikatess som man toppar själv med godsaker.

Årets vinort

Årets vinort 2023 är Alto Adige – Italiens nordligaste och mest alpina vinregion. Med sin historiska koppling och närhet till Österrike är det lite av en blandning av germansk stringens och italiensk charm.