Välkommen till vår sektion

Mallorcasektionen bildades 2013 och har ca 6 vinprovningar/vingårdsbesök per kalenderår. Alla är varmt välkomna. Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

Syftet med våra provningar är att erbjuda fördjupade kunskaper om vin samtidigt som vi har en trevlig social gemenskap. Våra provningar fokuserar främst på vin från Mallorca och övriga Spanien, men även vin från andra länder provas. 

Provningarna ska ge nya spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. 

Du anmäler dig som medlem via rikssidan (www.munskankarna.se) men glöm inte att kontakta vår sektion då vi inte automatiskt får meddelande om nya medlemmar. Medlemmar i vår sektion har företräde till provningarna och vingårdsbesöken i de fall dessa övertecknas.

Inbjudan till provningarna skickas ut via e-mail till alla medlemmar och andra som anmält intresse att få inbjudningarna.

Bokningar är bindande efter anmälningstidens utgång, dvs du är betalningsskyldig för den aktivitet du har bokat.

 

Varmt välkommen till vår sektion!

Aktuellt

 • Gör plats för chardonnay 26 maj
  Riks

  Publicerat:

 • Tävla och vinn boken Hip Wines Mallorca
  Riks

  Publicerat:

 • Dags att nominera Årets vinort 2023
  Riks

  Publicerat:

Hösten 2022 - våren 2023 (preliminärt program)

Hösten 2022
4/10 (prel) Vingårdsbesök
1/11 (prel) Provning
6/12 (prel) Provning

Våren 2023
31/1 (prel) Årsmöte - final Mallorcas bästa vita vin
28/2 (prel) Vingårdsbesök
28/3 (prel) Provning

Uppdaterat 2022-04-23

Mer om oss

Årets bästa vin

Årets bästa vin är ett nytt initiativ i föreningen Munskänkarna. Temat för 2022 års upplaga är Spanien och de tre kategorierna är rött respektive vitt vin samt sherry.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.

Årets vinort 2022: Jerez

Det var framför allt den snabba och spännande utvecklingen vad gäller kvalitet, hantverksmässighet, vingårdsbeteckningar och vinstilar som gjorde att valet av Årets vinort för 2022 föll på just Jerez.