Vänersborg

Välkommen till sektion Vänersborg

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar, oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin.

Bli medlem i sektion Vänersborg

Föreningen Munskänkarna som bildades 1958 är en riksomfattande vinprovarorganisation med c:a 25 000 medlemmar och har som syfte bl a att sprida kunskap om vin och samtidigt verka för goda och måttliga dryckesseder. Man utger den trevliga och mycket läsvärda medlemstidningen Munskänken med VinJournalen, där du finner artiklar och information från olika delar av vinvärlden men får även exklusiva tips om nyheter och bra köp.
Den egentliga verksamheten sker dock ute i de olika sektionerna, som anordnar vinprovningar, kurser, resor etc. Du kan läsa mer om vår sektion i Vänersborg under rubriken Om oss eller genom att besöka oss på facebook.

Aktuellt

  • Medlemsenkät 2023

    Publicerat:

  • Bourgogneviner med Anders Öhman 27 oktober 2023

    Publicerat:

  • Vinlista Stationsprovning 2023-04-28

    Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
Utbildningar

Sponsor

Strand Hotell, Vänersborg

Årets vinort

Årets vinort 2023 är Alto Adige – Italiens nordligaste och mest alpina vinregion. Med sin historiska koppling och närhet till Österrike är det lite av en blandning av germansk stringens och italiensk charm.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.