Kommande vinprovningar

Valpolicella Master Class, TWS Collective med Lars Trogen

Sektion Hjo
Typ Temaprovning
Plats Hjo, Bryggan Norra Piren  
Datum/tid 2024-04-20 kl 18:00 - 21:00  
Provningsledare Sonja Johansson  
Medlemspris 500 SEK  
Gästpris 600 SEK  
Matpris -  
Lediga platser 10 st  

Datum då bokning öppnas för…

Sektionsmedlemmar 2024-03-25 00:00  
Alla medlemmar 2024-03-25 00:00  
Gäster till medlem 2024-04-01 00:00  
Sista anmälningsdag 2024-04-10  

Valpolicella Master Class, TWS Collective med Lars Troge

Vi välkomnar till en exklusiv Master Class på temat Valpolicella signerad Masi under ledning av Lars Trogen, erfaren sommelier och Master of Wine-student. Under provningen går Lars in på djupet kring Valpolicellas historia, utveckling och terroir varefter vi provar igenom sex viner från Masi. Masi är en anrik familjeägd vinproducent som är ett av 13 klassiska vinhus att vara en del av den kvalitets- och prestigedrivna organisationen Famiglie Storiche.

Valpolicella är ett historiskt vindistrikt som ligger i provinsen Veneto i nordöstra Italien, ett av Italiens största vindistrikt. I Valpolicella har man producerat vin sedan 1100-talet och distriktet är kanske känt framför allt för vinproduktion med torkade druvor, men kvällens provning kommer även att fokusera på andra stilar.

Provningen sker med stöd av The Wine & Spirits Collective.

Lars Trogen har en bakgrund som turnerande rockmusiker, men har arbetat med vin i olika roller sedan 2007. Han är sommelierutbildad sedan 2009 och håller även Diplomacertifiering från The Wine & Spirits Education Trust i England.

Lars har varit vinansvarig på restauranger som Lydmar Hotel, Riche och Teatergrillen samt drivit vinbaren Gaston inom Frantzéngruppen i många år. 
Intresset för olika aspekter av vinbranschen har lett till arbete inom import, provningsverksamhet och föreläsningar. Idag studerar Lars på The Institute of Masters of Wine.

Tid och plats mm

Vi träffas på Restaurang Bryggan/Norra Piren lördagen den 20 april.
Provningen startar kl 18:00.

Efter Lars presentation blir vi serverade Bräserat lammlägg med rödvinssky, potatispuré, ostronskivling och morot tillsammans med ett av de provade vinerna.

Du som vill ha vegetariskt alternativ, anmäl det redan nu på hjo@munskankarna.se

Anmälan mm

Anmälan sker via hemsidan www.munskankarna.se/Hjo.

Anmälan för medlemmar öppnar 24-03-25.

Anmälan för gäster öppnar 24-04-01.

Anmälan stänger för samtliga 24-04-08.

Observera att du måste vara inloggad för att anmäla dig till provningen. Om det inte går kan du anmäla dig direkt på mejladress hjo@munskankarna.se senast 24-04-08.

Kostnaden är 500:- för medlemmar. Våra lika välkomna gäster betalar 600:-
Avgiften betalar du (efter anmälan) till vårt bankgiro 740-7992 eller via
Swish nr 123 3500 923 senast onsdag den 10  april.

Välkomna!

Ge bort/bli medlem i Munskänkarna

Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!

Förmåner

  • Tidningen In Vino – 6 nr per år
  • Löpande utskick av vinrecensioner
  • Vinprovningar
  • Kursverksamhet

Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)

Ge bort ett medlemskap!

För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.


Bli medlem nu!
c216be72-2247-4df1-a5f6-b08100bb9ba4
10
500
600
-