Kommande vinprovningar
Valpolicella Master Class, TWS Collective med Lars Trogen
Sektion | Hjo |
Typ | Temaprovning |
Plats | Hjo, Bryggan Norra Piren |
Datum/tid | 2024-04-20 kl 18:00 - 21:00 |
Provningsledare | Sonja Johansson |
Medlemspris | 500 SEK |
Gästpris | 600 SEK |
Matpris | - |
Lediga platser | 10 st |
Datum då bokning öppnas för…
Sektionsmedlemmar | 2024-03-25 00:00 |
Alla medlemmar | 2024-03-25 00:00 |
Gäster till medlem | 2024-04-01 00:00 |
Sista anmälningsdag | 2024-04-10 |
Valpolicella Master Class, TWS Collective med Lars Troge
Vi välkomnar till en exklusiv Master Class på
temat Valpolicella signerad Masi under ledning av Lars Trogen, erfaren
sommelier och Master of Wine-student. Under provningen går Lars in på
djupet kring Valpolicellas historia, utveckling och terroir varefter vi provar
igenom sex viner från Masi. Masi är en anrik familjeägd vinproducent som är ett
av 13 klassiska vinhus att vara en del av den kvalitets- och prestigedrivna
organisationen Famiglie Storiche.
Valpolicella är ett historiskt vindistrikt
som ligger i provinsen Veneto i nordöstra Italien, ett av Italiens största
vindistrikt. I Valpolicella har man producerat vin sedan 1100-talet och
distriktet är kanske känt framför allt för vinproduktion med torkade druvor,
men kvällens provning kommer även att fokusera på andra stilar.
Provningen sker med stöd av The Wine &
Spirits Collective.
Lars Trogen har en bakgrund som turnerande rockmusiker, men har arbetat med vin i olika roller sedan 2007. Han är sommelierutbildad sedan 2009 och håller även Diplomacertifiering från The Wine & Spirits Education Trust i England.
Lars har varit vinansvarig på restauranger som Lydmar Hotel, Riche och Teatergrillen samt drivit vinbaren Gaston inom Frantzéngruppen i många år.Tid och plats mm
Vi träffas på Restaurang
Bryggan/Norra Piren lördagen den 20 april.
Provningen startar kl 18:00.
Efter Lars presentation blir vi serverade Bräserat
lammlägg med rödvinssky, potatispuré, ostronskivling och morot tillsammans
med ett av de provade vinerna.
Du som vill ha vegetariskt
alternativ, anmäl det redan nu på hjo@munskankarna.se
Anmälan mm
Anmälan sker via hemsidan
www.munskankarna.se/Hjo.
Anmälan för medlemmar öppnar 24-03-25.
Anmälan för gäster öppnar 24-04-01.
Anmälan stänger för samtliga
24-04-08.
Observera att du måste vara
inloggad för att anmäla dig till provningen. Om det inte går kan du anmäla dig
direkt på mejladress hjo@munskankarna.se senast 24-04-08.
Kostnaden är 500:- för
medlemmar. Våra lika välkomna gäster betalar 600:-
Avgiften betalar du (efter anmälan) till vårt bankgiro 740-7992 eller via
Swish nr 123 3500 923 senast onsdag den 10
april.
Välkomna!
Ge bort/bli medlem i Munskänkarna
Få vintidningen In Vino , träffa vinintresserade människor och framför allt: lär dig mer om vin!
Förmåner
- Tidningen In Vino – 6 nr per år
- Löpande utskick av vinrecensioner
- Vinprovningar
- Kursverksamhet
Medlemsavgiften är 425 kr för kalanderåret 2024. Blir du medlem efter den 1 november gäller medlemskapet även nästkommande kalenderår. (Medlemsavgift ej momspliktig.)
Ge bort ett medlemskap!
För att ge bort ett medlemskap, klicka på länken nedan och fyll i uppgifterna. Vi behöver ditt namn och din e-post, samt uppgifterna för din vän. Kom ihåg att ange startdatum för din väns medlemskap, d v s aktiveringsdatum.
Bli medlem nu! Logga in!