Årets bästa vin 2021

Skrivet av: Munskänkarna

Nu är omröstningen avslutad. Det kom in över 1000 röster. Inom kort kommer vi att berätta vilka viner som vann.

Välkomna till Munskänkarnas omröstning Årets bästa vin 2021. För första gången provade föreningen att genomföra en stor medlemsomröstning om vilka som är medlemmarnas favoritviner.

OCH FINALISTERNA ÄR >

Omröstningen har haft två delar, en nomineringsomgång och en omröstning. När nomineringstiden gick ut hade vi fått in över 300 nomineringar. Nu återstår sex finalister i varje klass: vitt, rött och mousserande vin. Vinerna skall finnas i Systembolagets fasta sortiment och få kosta max 150 kr.

Sveriges största vinprovning 

Förhoppningen är att ni kan prova vinerna under hösten, enskilt eller tillsammans med andra. För att förenkla provningen finns här både en hel del fakta om finalisterna och underlägg som ni kan skriva ut. 
Omröstningen stänger den sista november så ni har gott om tid att prova.​ ​I början av december presenterar vi vinnarna.

Informationsmaterial >

Pressinformation >

Har du en känsla för vinnande viner? Gissa och vinn!

Hur tror du utfallet blir? Just nu pågår Munskänkarnas medlemsomröstning och provningar för att utse Årets bästa viner 2021 (priskategori under 150 kr). Det provas i sektionerna runt om i landet, på nätet och på egna tillställningar. Blir de slutliga vinnarvinerna samma som dina egna favoriter månne? Gissa vilka tre viner som blir medlemmarnas favorit i respektive kategori vitt, rött och mousserande vin. Bland de tips-experter som prickat in alla tre förstaplaceringar vinner tre personer fina priser med vinanknytning.