Välkommen till Örebrosektionen!

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin

Genom våra provningar, erbjuder vi möjligheten till nya, spännande vinupplevelser och inspiration till att våga prova nya viner på egen hand. Med ökad kunskap kommer nyfikenheten att lära och förstå mer.

Du hittar mer information om hur du blir medlem, våra provningar och utbildningar i menyn.

Ett annat sätt att lära sig mer om vår sektion är att följa oss på Facebook (Munskänkarna Örebrosektionen) och Instagram (@munskankarnaorebro). Vi har även en egen hashtag (#munskankarnaorebro). Munskänkarna har även en rikstäckande hemsida som nås via www.munskankarna.se.

Varmt välkommen till vår sektion!

Aktuellt

 • Rättade 2-betygsprov
  Riks

  Publicerat:

 • Rösta i Årets bästa vin – medlemmarnas val
  Riks

  Publicerat:

 • Vi gillar bubbel!
  Riks

  Publicerat:

På gång

Kommande vinprovningar Visa alla
 • Vinvandring i Lillån

  Lillån - 2023-06-02

 • Stationsprovning Portugal

  Frimis, Örebro - 2023-09-19

Utbildningar

Mer om oss

Årets vinort

Årets vinort 2023 är Alto Adige – Italiens nordligaste och mest alpina vinregion. Med sin historiska koppling och närhet till Österrike är det lite av en blandning av germansk stringens och italiensk charm.

In Vino

I Munskänkarnas medlemstidning In Vino möter du profiler i vinvärlden, läser om trenderna och får följa med till vingårdar. Självklart tipsar vi om vinet och maten som sätter guldkant på tillvaron.

Vinrecensioner

Redan 1966 började Munskänkarna regelbundet att recensera viner – först i Sverige. Våra två provningsgrupper bevakar löpande Systembolagets sortiment och bedömer viner utifrån kvalitet, prisvärde och typicitet.

Årets bästa vin

Vilka blir årets favoriter på temat chardonnay? Medlemmarna nominerar och röstar fram Årets bästa vin 2023 – medlemmarnas val. Senare i år utser våra provningsgrupper Årets munskänksvin 2023 på samma tema.