För nya medlemmar

Välkommen till Munskänkarna, Örebrosektionen

Den här sidan riktar sig till dig som är ny medlem i föreningen eller som funderar på att bli medlem.

Vi tycker det är fantastisk kul att vi fått ytterligare en vinvän i föreningen!

Som ny medlem är det kanske svårt att veta vad Munskänkarna är och vad vi står för och hur allt fungerar. För att du skall kunna komma igång med ditt provande och kursande skriver vi ner några rader om oss och vår verksamhet.

Det vi erbjuder är ett socialt sätt att träffas där fokus är på vin. Vi erbjuder kurser och provningar med olika teman där du som medlem även kan bidra och önska vad vi skall prova och lära oss mer om. Kanske har du varit på en vinresa som du vill delge oss?

Munskänkarna är en ideell förening som bygger på engagemang. Därför är det viktigt att alla kan känna sig delaktiga och där alla kan göra något. Detta är i grunden en förutsättning för att kunna genomföra våra provningar och kurser, men faktiskt även ett sätt för föreningen att fortsätta finnas kvar och fortsätta utvecklas. Fundera gärna på vad du skulle kunna bidra med? Allt är välkommet, högt som lågt.

Fram tills vi ses är det fritt fram att anmäla sig till våra provningar där det sällan krävs någon förkunskap. Här behöver du bara anmäla dig, betala angivet belopp som står i inbjudan samt ta med antal vinglas som står angivet. Alla får hålla med egna vinglas!

Gällande våra kurser är det viktig att du känner till vilka eventuella förkunskaper som krävs. Detta är för att bibehålla kursens kvalitet men även för att du skall kunna tillgodose dig kunskapen. Vårt tips är att du anmäler dig till vår introduktionskurs där du får information om Munskänkarnas arbete och vårt kursutbud. I kursen ingår även grundläggande kunskaper om provningsteknik, tillverkning, odling samt övrigt nyttigt för att lägga en bra grund till ditt vinutvecklande. Självklart provar vi en massa viner också!

Glöm inte bort att du hela tiden själv kan utmana och utbilda dig på egen hand. Börja med egna blindprovningar eller egna analyser så har du med dig dessa noteringar tills när vi ses.